Meny Stäng

MONSTERS OF FILMS FILMPROGRAM FÖR FESTIVALEN 2014

Monsters of Films program för festivalen 2014 (8-12 oktober) är nu släppt. Och nog ser det spännande ut även i år. Förutom Kevin Smiths Tusk, zombiebävrar och annat galet (totalt 31 filmer) så finns i år möjligheten att se Hoopers gamla ögonbrynshöjare Motorsågsmassakern i nyrestaurerad form i och med filmens 40-årsjubileum.

Ja läs själva…

— — —

MONSTERS OF FILMS FILMPROGRAM FÖR FESTIVALEN 2014.

mof_header2014

Årets program bjuder på det allra bästa och senaste inom skräck, science fiction, det fantastiska och det surrealistiska, från världens alla hörn. För att läsa mer om filmerna och se det kompletta programmet gå in på PROGRAM/BILJETTER här på vår sajt. Eller klicka bara HÄR!

Om vi ska nämna ett axplock ur vårt fenomenala program så är vi naturligtvis löjligt stolta över att kunna bjuda på den skandinaviska premiären av tusk-webKevin Smiths senaste alster TUSK, som också är invigningsfilm den 8 oktober.

Bland andra titlar ser vi franska nöjesfältsskräckisen AMONG THE LIVING, konspirationer i Hollywood i STARRY EYES, varulvar på ålderdomshem i LATE PHASES och muterade bävrar i ZOMBEAVERS..

Vi är också glada över att ha flera filmer på temat science fiction, framtid och apokalyps (både post- och pre-). Eller vad sägs om en Ethan Hawke som jagar tidsresebovar i PREDESTINATION, maskiner som utrotar multipla personligheter i THE SCRIBBLER och en värld utan tal i isländska DAYS OF GRAY.

Bland andra filmer i programmet syns även Elijah Wood och Sasha Grey i hackerthrillern OPEN WINDOWS, mystiska samjurajer i småstäder i tyska DER SAMURAI och de existentiella problemen i att vara zombie i japanska MISS ZOMBIE.

Vi kommer även att hålla ett antal finfina specialarrangemang, exempelvis firar vi 40-årsjubileet av MOTORSÅGSMASSAKERN med nyrestaurerad film samt introduktion och klipp från Studio S, av Studio S. Vi kommer också viga lördagen åt zombier där vi inleder med ett panelsamtal kring den stundande zombieapokalypsen med Herman Geijer, Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg och Julia Skott, efterföljt av filmerna DÖD SNÖ 2 och BIRTH OF THE LIVING DEAD.

Likt tidigare år försöker vi premiera och stödja kvinnliga genrefilmskapare, med både kort- som långfilmer, där vi bland annat kommer att hålla två FOCUS: FEMALE DIRECTORS-paket på Salong 4 med visningar av exempelvis MIDNIGHT SWIM (USA) och CANIS (Spanien).

Slutligen tycker vi det är jätteroligt med så många svenska filmer i årets program, hela tre stycken blev det. Missa därför inte visningarna av AMERICAN BURGER, FAUST 2.0 och kortfilmen MERUM IMPERIUM, där naturligtivs filmteamen kommer att närvara.

Totalt trettioen (31) filmer från fjorton länder på fem biografer i Stockholm under fem dagar!

Biljetter släpps på monstersoffilm.se den 25 september.

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *