Meny Stäng

Redaktion & Kontakt

Våren 2011. Tre filmnördar sitter och gnäller över att det skrivs på tok för lite om den typ av filmer de uppskattar. Eftersom de också råkar ha varsin filmblogg så bestämmer de sig för att slå sina kloka (?) skallar ihop. Resultatet ser du nu framför dig.

FromBeyond är en e-tidskrift som granskar och diskuterar genrefilm, exploitation och annat av värde.

Kontakt: kristoffer@frombeyond.se

I FromBeyonds redaktion ingår:

Kristoffer "The Bawse" PetterssonKristoffer Pettersson
Kristoffer har fastnat med foten någonstans i övergången från 1970 till 80-tal. Han vältrar sig gärna i blaxploitation och Italiotrash, men har heller aldrig riktigt kommit över sin stora ungdomskärlek (Hong Kong-filmen).
Förövrigt tror Kristoffer på fullaste allvar att han kommer att få en snygg Charles Bronson-mustasch när han blir stor och att black metal och gangster-rap egentligen är samma sak.
Följ Kristoffer på Letterboxd.

Följ Kristoffers vurmande för asiatisk film på Instagram: @easternmoviedrifter

Rickard Blixt
Rickard är särskilt insnöad på de östasiatiska ländernas filmmarknad och vurmar särskilt för svartsynta thrillers och hårdkokt yakuzafilm.
När han inte ser på film hittar du honom förmodligen klippa avsnitten till FromBeyonds Podcast eller med en serietidning i händerna.
Följ Rickard på Letterboxd.


David Larsson
David är en stor beundrare av italiensk genrefilm av det äldre slaget, och hyser ett ohälsosamt intresse för amerikanska slashers från det glada 80-talet , och hävdar att det i princip bästa man kan se är dumma ungdomar blir mördade på löpande band.
När han inte är på jakt efter så konstig film som möjligt lägger han gärna tid på att läsa och hoppas att någon gång lyckas med bedriften att ha checkat av hela Stephen Kings bibliografi.
Följ David på Letterboxd.


Recensionsmaterial skickas till:

FromBeyond.se
Att: Kristoffer Pettersson
Sigillgatan 132
703 78 Örebro

12 Comments

 1. david

  Tack för allt underhållande material ni tillhandahåller. Hittade hit rätt nyligt och läst igenom mycket av recensionsarkivet då jag finner det intressant att läsa ingående recensioner av detta slag.

  Tänker ni recensera house that Jack built?
  Vore intressant att läsa.
  Mer Andrej iskanov filmer vore även grymt.

  • frombeyond

   Hej David och kul att du skriver! Både jag och Rickard har sett The House that Jack Built, men tror inte det kommer komma någon recension på den, åtminstone inte skriftligt. Vi kan ha nämnt den i best of 2018-podcasten om mitt minne inte sviker mig helt (vilket det mycket väl kan göra). Angående Iskanov får vi se, själv har jag inte sett en enda av karlns rullar, men jag har fått för mig att han gör rätt pretentiös och ultravåldsam film, vilket inte brukar vara min kopp te. /David

  • frombeyond

   Hej Mattias! Våra årsbästalistor är:

   Rickards lista
   10. 12 Hour Shift
   9. The Wolf of Snow Hollow
   8. The Swerve
   7. Bacurau
   6. Alone
   5. Spontaneous
   4. The Invisible Man
   3. First Love
   2. Uncut Gems
   1. Possessor

   Davids lista
   10. Color Out of Space
   9. The Call
   8. Murder Death Koreatown
   7. The Devil all the Time
   6. Possessor
   5. Host
   4. Alone
   3. First Love
   2. The Invisible Man
   1. The Lodge

   /Rickard

 2. Pontan

  Hej! Tack för en fantastisk podd! Undrar om ni någonsin gjort en podd där ni tittar på ngra av Andy Sidaris verk, och isåfall vilket avsnitt? Ni är grymma och det var tack vare er podcast jag hittat den den utsökta ”Deathstalker II” vilket blivit en stor favorit i hushållet. Ha det bäst, MVH Pontan

  • frombeyond

   Har faktiskt inte vigt något avsnitt åt Andy Sidaris än, men efter att ha sett hans fina film Hard Ticket to Hawaii har man absolut fått mersmak!

 3. Andreas Sandberg

  Lyssnade på den senaste bokrecensionen där ni efterfrågade lite boktips.

  En djupdykning i någon av Clive Barkers böcker skulle ju kunna vara något.

  Tack för en utmärkt podcast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *