Meny Stäng

Bloodline (2018)

Bloodline
År:
2018
Land: USA
Genre: Skräck
Distributör: Universal/Sony
Regi: Henry Jacobsen
Medverkande: Sean William Scott, Mariela Garriga m.fl.
Längd: 1 timme och 37 minuter.
Tillgänglighet: Finns på svensk DVD/Bluray från 2020-02-10
Betyg: 7 av 10


Redan innan jag fick chans att titta på filmen så hade jag kikat på trailern. Min första känsla var då att Stifler (ni vet Stifmeister ifrån American Pie-filmerna) har blivit vuxen och genomgått någon slags livskris och förvandlats till Dexter Morgan. Det räckte för mig att bli väldigt intresserad av vad detta kunde vara för en slags film. Jag vill också poängtera att jag alltid har haft en hemlig crush på Sean William Scott och tycker att han nästan alltid är löjligt underhållande i sina filmer. Så det gjorde knappast saken sämre.

Evan som spelas av Sean William Scott är en studievägledare på en amerikansk skola. Hans fru ska precis till att föda deras första barn. Via sitt jobb så skapar han relationer med eleverna och får höra om hur deras missförhållanden hemma. Detta påverkar Evan starkt som snabbt ger sig ut på ett våldsamt korståg för att hjälpa alla han bryr sig om.

Stifler som Dexter
Stifler som Dexter

Bloodline är en mörk film med ett snyggt komponerat soundtrack som får mig att tänka på Tangerine Dream. Det är ännu en lysande film av produktionsbolaget Blumhouse som bland annat ligger bakom filmer som Paranormal Activity, Insidious, Purge och Ouija. Sean William Scott är lysande i rollen som psykopatisk mördare och bör lyftas fram och få god kritik. Det är alltid intressant att se mainstream-skådespelare göra något nytt och något vågat, ungefär som Elijah Wood gjorde med Manaic-remaken ifrån 2012. Våldsscenerna är välgjorda och ganska grova vilket givetvis är ett plus och bör kunna tillfredsställa de flesta. Regissören Henry Jacobsen ska också få en guldstjärna för att ha lyckats fått till en mycket snygg debutfilm med fina färger. Det märks hur han lånar inslag ifrån alla möjliga filmer men han gör det rättvist. Jag tänker bland annat på vissa scener som får mig att tänka på Refn Windings Drive ifrån 2011.

Slutbetyget på filmen hade fått något högre om den mot slutet inte hade tappat tempot något och blev lite förutsägbar. Men är du ett fan av filmer som American Psycho, och precis som jag saknar serien Dexter, så är detta verkligen en film för dig. Sean William Scott gör sin bästa roll hittills och visar  att han är en underskattad skådespelare och jag hoppas vi kommer kunna få se honom i flera skräckfilmer framöver. Blumhouse visar också ännu en gång att de är ett produktionsbolag att lita på, för det är inget snack om att detta är en riktigt bra film!


Christoffer Strid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *