Meny Stäng

Snatchers (2019)

År: 2019
Land: USA
Genre:
Komedi/Skräck
Distributör: Warner Home Video
Regi: Stephen Cedars & Benji Kleinman
Skådespelare: Mary Nepi, Gabrielle Elyse, J.J Nolan mfl.
Längd: 96 min.
Tillgänglighet: Finns på svensk DVD/Bluray från 2020-04-06
Betyg: 6,5


Skräckkomedier, skräckkomedier, skräckkomedier!! Genom ödets nyck har det blivit en hel del sådant för undertecknad; Grymtande grisar i Boar, leksugen familj i Ready or Not och hårbollar från rymden i Critters Attack!. Nu är det dags igen, med pilska tonåringar och ännu pilskare utomjordingar i skräckkomedin Snatchers. Peppen var kanske inte total, men min initiala tvekan kom på skam när jag fann mig småmysa förnöjt genom hela filmen.

Tonårstösen Sara (Mary Nepi) befinner sig i en omvälvande fas när hormonerna pockar på. Kompisarna snackar bara om fester, killar och sex. Sara vill tillhöra den coola klicken brudar på plugget, så det här med att vara oskuld är såå inte okej. Blickarna vänds därför till hennes ex Skyler (Austin Frieberger) som ser extra snygg ut efter ett pass bröst och biccar på gymmet. Så till Saras beskyddande mammas (J.J Nolan) förtret piffar Sara upp sig och åker hem till Skyler. Hunken som nyligen varit på äventyr i México (där han funnit en mystisk artefakt!) verkar ovanligt uppåt, så det ena leder till….det andra.

Morgonen efter inser en chockad Sara att hon är gravid, i nionde månaden! Desperat vänder sig Sara till bäste kompisen Harley (Gabrielle Elyse) som länge försummats i jakten på popularitet. Morsan får absolut inget veta, så Sara försöker in i det sista att knipa åt problemet. Men snart återstår inget val förutom snabba ryck till sjukhuset. Efter några oroande ultraljudsbilder blir det en ovanligt snabb förlossning! Kanske låter detta hjärtlöst, men barnet var faktiskt inte så gulligt. Dels är det en utomjording, men att den högg huvudet av doktorn gjorde sitt till.

Harley (Gabrielle Elyse) och Sara (Mary Nepi) får en synnerligen problematisk åkomma på halsen
Harley (Gabrielle Elyse) och Sara (Mary Nepi) får en synnerligen problematisk åkomma på halsen

Jakten på sanningen (och rädslan för morsans reaktion) leder tjejerna in på egna undersökningar för att ta reda på vad tusan det är som händer. Under tiden gör rymdkrypet stan osäker. Tyvärr kan inte Skyler hjälpa till då han är upptagen med att jaga kjoltyg, inte någon ansvarsfull far med andra ord. Men vi ska inte vara så hårda mot Skyler, då han infekterats med Alien-afrodisium av kraftigare sort.

Istället klurar tjejerna med hjälp av den tokige läraren Dave (Rich Fulcer) ut att förlossningen är starten på en massinvasion. En invasion som måste preventeras. Kaoset brakar lös, och tillslut är även morsan med på tåget. Kanske kan de gamla vännerna försonas, och rädda världen.

Invasionen måste preventeras, tyvärr ligger mänsklighetens hopp i händerna på det här gänget
Invasionen måste preventeras, tyvärr ligger mänsklighetens hopp i händerna på det här gänget

Tekniskt är Snatchers genomgående stabil. Tonvikten ligger på humor och det blev några rekorderliga garv. Varning utfärdas för många (medvetet) obekväma humorinslag. Det finns tyvärr sträckor som haltar. Modern humor av ”impro”-stil kunde aborterats i förmån för fler uppsättningar minnesvärda scener med extraterrestiella galenskaper. Manuset kunde slipats mer och en injektion pengar till fler fräsiga effekter vore mumma. Det vi får se ger minst sagt mersmak.

Jag blev positivt överraskad av denna mysrulles roligt koncept, stora hjärta, närgångna utomjordingar och sympatiska karaktärer. 80-talet kommer till minnes; Inga underliggande budskap eller politiska preferenser, bara ren underhållning (vilket kan vara befriande ibland).  Låter det intressant så tycker jag du ska spana in Snatchers. För en lättsam stund med finfina utomjordingar och hyfsad mängd slafs och garv är väl aldrig fel? Kom bara ihåg: Använd kondom!

David Clason

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *