Meny Stäng

Sacrifice (2020)

Sacrifice 
Genre: Skräck (2020)
Land: Storbritannien
Distributör: Njutafilms
Regi: Andy Collier & Toor Mians
Medverkande: Barbara Crampton, Sophie Stevens, Ludovic Hughes. 
m.fl.
Längd: 87 min
Betyg:
 5/10


Isaacs (Ludovic Hughes) mamma går bort och han reser hem till sin födelseort någonstans vid den norska fjorden. Med sig har han sin gravida fru Emma (Sophie Stevens) och tillsammans ska de se över barndomshemmet som han fått i arv. Huset ligger på en ö som bär på många hemligheter och Isaac blir sakta men säkert nyfiken på mysteriet kring ön. Snart är de båda fångna i en surrealistisk mardröm.

Med ett rappt och intressant intro till filmen så fastnar jag för Sacrifice. Den känns både spännande, mystiskt och är ganska snyggt gjord. Just mystiken och den spännande storyn är en stark del till att jag gillade filmen, och jag blev glatt överraskad då jag inte hade några förväntningar alls. Jag kan dock erkänna att jag är svag för berättelser som utspelar sig på små orter där mystiken ligger som en tät dimma.

På tur i norske fjorder
På tur i norske fjorder

Genrefilms-ikonen Barbara Crampton är givetvis briljant, henne känner vi igen från filmer som Re-Animator (Stuart Gordon, 1985), From Beyond (Stuart Gordon, 1986) och Body Double (Brian De Palma, 1984) för att nämna några. Men även andra skådespelare gör ett gott jobb och tillför en hel del. Dock så tycker jag att Sacrifice tappar mot slutet och försöker leverera något så mycket smartare än den klarar av. Den snurrar in sig i storyn och man verkar inte riktigt ha bestämt sig åt vilket håll man vill gå med filmen. Tyvärr valde de nog det sämre alternativet i mitt tycke, och detta resulterade i att i det sammanfattningsvis blev en rätt medioker film. 

Att Barbara Crampton faktiskt är 62 år är lite svårt att tro
Att Barbara Crampton faktiskt är 62 år är lite svårt att tro

Men gillar du Midsommar (Ari Aster, 2019), eller prosa av H.P. Lovecraft, eller helt enkelt bara älskar att titta på norska fjordar, så kommer du nog ändå uppskatta Sacrifice. Jag rekommenderar att du ändå ger den en chans.


Christoffer Strid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *