Meny Stäng

The Night of the Virgin (2016)

The Night of the Virgin
Komedi/skräck, Spanien, 2016
Distributör: Njutafilms.
Regi: Roberto San Sebastian.
Medverkande: Javier Bódalo, Miriam Martin mfl.
Längd: 113 minuter.
På svensk DVD från 2017-11-20


Nico är en ung kille som blir medtvingad till en nyårsfest. Där raggar han hej vilt på allt han ser för nu ska han äntligen bli av med sin oskuld. Det går inte så bra utan när tolvslaget har slagit står han fortfarande på dansgolvet lika ensam och oskuld som förut. Men då ser han plötsligt hur en äldre kvinna sitter och tittar på honom. Kvinnan fortsätter med att bjuda hem Nico som genast ser sin chans. Nico förbereder sig på en natt han aldrig kommer att glömma, vilket dels blir sant men kanske riktigt åt det hållet som han hade hoppats på. Direkt när han kommer innanför dörren möts han nämligen av ett hem fyllt av mörker och kackerlackor där resten av filmen och Nicos mardröm kommer att utspela sig.

Jag hade inga förväntningar alls på denna film och hade inte hört talas om den innan den kom påhälsande i brevlådan. Detta är regissören Roberto San Sebastians debutfilm, tidigare har han gjort kortfilmer och någon tv-serie. The Night of the virgin ska vara inspelad på 20 dagar bara vilket måste inneburit en rätt intensiv tid för teamet och skådespelarna bakom filmen som även den är väldigt intensiv. Det ska också sägas att detta är en väldigt modig debut och jag verkar spänt på vad regissören Sebastian kan hitta på med framtida filmer.

Visst blir det åka av för unge Nico (Javier Bódalos) , men inte på det sätt han hoppats på.
Visst blir det åka av för unge Nico (Javier Bódalos) , men inte på det sätt han hoppats på.

Till en början med så blev jag väldigt tveksam till filmen då den kändes för mycket ”American Pie”. Humorn och vissa scener kunde de absolut ha klippts ner en del då det nästan blev lite långtråkigt, dessutom så brukar jag ha lite svårt för skräckfilmer som ska vara roliga. Det är sällan man brukar lyckas att blanda dessa två genrer på ett lyckat sätt om du frågar mig. Tack och lov är det denna gång mer skräck och genre-film än komedi. Egentligen så är det roliga slut så fort Nico äntrar Medea (Miriam Martins) lägenhet. Hela filmen utspelar i Medeas lägenhet samt på ett dansgolv. Jag brukar vara svag för filmer där det hela utspelar sig i en och samma plats, helst i ett rum eller i en lägenhet. Det gör filmen mycket mer intensiv och trovärdig, men samtidigt obehaglig.

Det roliga tar slut rätt fort då Nico äntrar Medea (Miriam Martins) lägenhet.
Det roliga tar slut rätt fort då Nico äntrar Medea (Miriam Martins) lägenhet.

Jag gillade storyn en hel del och även om den är väldigt enkelt så är det lite udda med en påhittad (?) historia ifrån Neapel. Jag får känslan av att både storyn och hela filmen är väldigt genomarbetad och genomtänkt. Vilket känns snyggt och lyfter hela filmen ifrån att vara en typisk B-film till något mer. Jag måste också lyfta fram Javier Bódalos och Miriam Martins eminenta skådespeleri. De gör det riktigt bra och har en väldigt bra kemi. Enligt lite efterforskning ska Bódalo ha tackat Ja till sin roll efter att bara ha läst 15 sidor av manuset. Det säger kanske en del om hur engagerad han kände sig till filmen och sin roll.

Detta är inte en film för den vanliga skräckfantasten utan för den som söker något mer extremt. Filmen är fylld med blod, spyor, sperma och bajs. Men är du sugen på något utöver det vanliga så rekommenderar jag The Night of the Virgin starkt. Den ter sig lite seg i starten, men ger du den en chans så kan lag lova att den är värd det. Och oavsett vad du känner för filmen medan du tittar på den så stanan för guds skull kvar till den stora finalen i slutet. Där får du en scen som man sällan bjuds på (vilket kanske är tur). Spanien levererar som vanligt när det kommer till udda och nyskapande skräckfilmer som skapas med nytänkt och enkla medel. Jag hade gett filmen högre betyg om starten inte hade varit så seg och den kanske var i längsta laget. DVD-utgåvan av Njutafilms är som vanligt stabil gällande bild och ljud. Däremot hade jag gärna sett extramaterial om hur filmen skapades, bakom kulisserna eller intervjuer är med skådespelare eller regissören. Tummen upp dock till Njutafilms som köper in denna film och ger oss möjlighet att kunna köpa den på svensk mark.

Nu ser du till att beställa hem denna film, du har en fantastisk resa framför dig.

Betyg: 7 av 10


Christoffer Strid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *