Meny Stäng

Tävling: Vinn ”The Green Inferno” på Blu-ray!

1Då var det äntligen dags att tävla igen på FromBeyond.se! Vår mycket tillmötesgående sponsor Njuta Films har nämligen varit så godhjärtade att de skänkt hela tre Bluray-exemplar av nytryckta The Green Inferno som nu ligger i potten. En av dessa kan bli din, allt du behöver göra är att svara på denna lilla fråga. Bussigt nog bjuder vi också på lite trevlig trivia runt filmens produktion.

Eli Roth har regisserat och till stor del petat ihop manuset till The Green Inferno. Mycket kan man säga om Mr. Eli Roth, men precis som polarna Robert Rodriguez och Quentin Tarantino är han en riktig kultfilmskonnässör och vurmare av gammal smutsig italiensk explotationfilm. Men som vi som sett dessa filmer också vet så kan allt tokigt hända i Amazonas djungler.

Eli Roth under inspelningen av "The Green Inferno".
Eli Roth under inspelningen av ”The Green Inferno”.

När Roth var på plats i Peru för att spela in The Green Inferno visade det sig dock att ingen av de peruanska indianer som skulle spela filmens kannibalstam någonsin hade sett en film och därför hade lite svårt att greppa vad det var de egentigen skulle göra. För att de lättare skulle förstå konceptet valde Roth att bjuda in dem till en privat filmvisning och spelade upp en något kontroversiell gammal kannibalklassiker. Detta fick (enligt Roth själv) de peruanska indianerna att gladeligen vilja ställa upp i hans film och de försökte också skänka honom två indianbarn som tack. Roth avböjde denna gåva, men vilken film var det egentligen han valde att visa för de populärkulturellt svältande indianerna?

Var det:

  1. Cannibal Ferox (1981)
  2. Cannibal Holocaust (1980)
  3. Cannibal Apocalyps (1980)

Skicka ditt svar till: tavling@frombeyond.se

Tävlingen avslutas söndagen den 13 mars 2016. Därefter koras tre lyckliga vinnare.

Missa heller inte att läsa FromBeyonds recension av Eli Roths The Green Inferno (2013).

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *