Meny Stäng

Tävling: vinn ”Rubber”

Vinnare till vår senaste tävling, där vinsten var home invasion-rysaren Open House, är nu korad. Frågan som ställdes var: Vilken är den mest skrämmande framställningen av terror på film du sett? Det vinnande svaret kom från Tobias Pettersson och löd såhär:

Allt man behöver säga är ”Squeal Like A Pig” Och alla, jag menar ALLA vet vilken film och inte minst vilken scen man pratar om. Kanske inte så mycket att säga om scenen men den innehåller allmän förnedring och lite ”man on man”, som inte var helt frivilligt ifrån båda parterna.

Ja Tobias, vi på FromBeyond håller med om att det är svårt att glömma den där scenen från John Boormans Deliverance (i Sverige känd som Den sista färden) från 1972. Tobias informerar oss även om att Bill Mckinney, som spelar den pilska bondläpp som yttrar denna nu legendariska uppmaning till en vettskrämd kalsongklädd Ned Beatty, tyvärr avled för någon månad sedan. Så vila i frid Bill Mckinney, vem vet vad hillbilly-terrror skulle ha varit utan dig. Här är den ökända scenen ifråga:

[youtube 9gLN3QoN-q8 nolink]

Nu över till veckans tävling. Denna gång lottar vi ut ett helt nytt och inplastat exemplar av den helt vansinniga skräckkomedin Rubber (2011) där ett ondskefullt däck (!) terroriserar sin omgivning. Det enda du behöver göra är att svara på denna lilla fråga;

Paranorma Activity 3 har nyligen visats på svensk bio, men idén med upphittade videoband med hiskeligt innehåll har gjorts redan innan denna filmserie. 1999 kom en handkamerafilmad historia där några ungdomar försvann spårlöst i skogen efter att ha försökt filma en häxa. Denna film fick också en rejäl internet-hype då rykten gick innan filmen släptes att den faktiskt ”var på riktigt”. Så var det naturligtvis inte, men vad är namnet på denna film?

Maila ditt svar till tavling@frombeyond.se.  Den sista tävlingsdagen är den 31a januari. Lycka till!

— — —
Kristoffer Pettersson; FromBeyond-redaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *