Meny Stäng

Tävling: Vinn ”Caged”

Ett stort grattis till Daniel Lax som vann förra veckans tävling och kammande hem ett helt nytt och inplastat ex av grymma Cold Fish. Frågan, vars svar även behövde motiveras var; ”vem den obehagligaste seriemördaren som skildrats på film är”. Med massor av bra svar som lyfte fram filmer som Zodiak, Citizen X och The Gray Man så enades vi till slut om Daniel Lax bidrag gällande William Lustigs Maniac från 1980. Svaret motiverades bland annat med att; Frank Zito (filmens seriemördare spelad av Joe Spinell) är verkligen en obehagligt skruvad individ som känns verklig och ganska intelligent. Han är inte en iq-befriad mördarmaskin som så många andra karaktärer – och för mig skrämmer detta mer.

 

Joe Spinell är klart obehaglig som serimördaren Frank Zito i William Lustigs Maniac (1980)

 

Vi på FromBeyond håller med. Joe Spinells porträttering av Frank Zito nära på saknar motstycke och det kommer bli minst sagt intressant att se hur Elijah Wood kommer att hantera denna roll i den kommande remaken. Wood är ju en naturligt ganska slemmig och obehaglig kille, vilket man kan se bland annat i den där filmtrilogin där det promeneras runt oändligt länge med en ring. Men nu över till veckans tävling.

Denna veckas vinst är ett helt nytt och inplastat dvd-ex av franska Caged (2010) regisserad av Yann Gozlan. Frågan som ni behöver svara på för att vara med i tävlingen är vilken som är den obehagligaste europeska rysaren/skräckfilmen. Ni behöver precis som tidigare även motivera ert svar med en rimlig motivation som ni sedan mailar till: tävlingar@frombeyond.se Sista tävlingsdagen är den 21:a november. Lycka till!

 

— — —

FromBeyond-redaktionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *