Meny Stäng

Schema för Stockholm H.P Lovecraft Festival IV

HPface2-512x1024Sommaren tar nu sina sista kippande andetag och kvällarna blir bara mörkare och längre för varje dag som går. Men allt eftersom solen rör sig allt längre bort från vårt förgätna land växer sig skuggorna runt om kring oss allt längre och tätare. Och där längst inne, i allra mörkaste och kusligaste vrårna bland skuggorna – ja, det är ju där man hittar oss på Frombeyond.se. Sommar har varit lång och för våra redaktörer fyllda av diverse äventyr, men nu är när höstmörkret börjat bulta på vår dörr med sina beniga knogar kan inte längre sky vårt ansvar. Kort sagt, Frombeyond.se är nu tillbaka ordentligt!

Men det är bara vi mutanter på redaktionen som vaknar till så här på årets slut; Längs hela vårt avlånga land dyker det upp det ena skräckeventet efter det andra. Först ut bland de riktiga stora händelserna i Skräcksverige är som alltid Stockholms Lovecraftfestival, som nu i år går av stapeln 2a oktober. Vår utsände kommer försöka täcka så mycket av festivalen som möjligt, och hoppas så klart på att få träffa många av våra kära läsare på plats. 

Här nedan finner ni det preliminära schemat för festligheterna.

 

Torsdag 2/10 

18:30
Filmkväll på Klarabiografen
(Kulturhusets andra våning)
Här kommer man att visa de bästa bidragen från Portland H.P. Lovecraft Film Festival, Kevin McTurks dockfilm The Narrative of Victor Karloch (samt en trailer för ett kommande projekt), samt musikvideon till No Turning Back från Dreams in the Witch House: A Lovecraftian Rock Opera. Sean Branney från H.P. Lovecraft Historical Society kommer att finnas på plats efteråt för att svara på frågor om projektet. 

Fredag 3/10

 Just denna dag är det den internationella ”Läs Lovecraft offentligt-dagen”, så se till att ta med din lektyr ut bland de levande för att visa din fantastisk litterära smak!

17.00-18.00
Konstvisning på Serieteket/Bibliotek Film & Musik
Darre Tutchton är The H.P. Lovecraft Historical Societys egen husgud när det kommer till illustrationer, och han har bland annat designat omslagen till gruppens radiodramer. På Kulturhusets andra våning kommer man under festivalen kunna ta del av hans verk, men det är bara den 3/10 som konstnären själv kommer att finnas på plats. Det kommer att finnas tid och plats att ställa frågor, samt att få några av konstnärens verk signerade.

19.00-21.00
Stockholm H.P. Lovecraft Film Quiz på Bar Brooklyn (Hornstulls strand 4)
Priser från HPLHS.

Lördag 4/10

11.00-17.00
Bazaar of the Bizarre. Än en gång kan man fynda skräck och Lovecraft-inspirerade varor på Serieteket.

1000 Eyes Lovecraft. Releaseparty med författarna Jonas Andersson och Daniel Thollin.

12.00
Diskussion om adaption och översättning av Lovecrafts verk.

Svenska Lovecraftexperten Martin Andersson, Jonas Andersson och Daniel Thollin slår sina kloka huvudet ihop för att diskutera ämnet med Anders Lundgren.

13.00
Comics in concert. Var med när Andersson och Thollin skapar konst till musiken. DJ Anna Andersson kommer att stå för det musikaliska.

14.15
Intervju med Anders Fager. Författaren berättar om hur hans projekt relaterar till Lovecraft och andra kusliga berättelser.

15:00
Imprisoned With The Pharaos. Världspremiär för Dark Adventure Radio Theatres nya radiodrama. Sean Branney kommer att finnas på plats för att vara på frågor efteråt.

19:00-01:00
PubCrawling Chaos. Häng med på pubrunda i den mörka höstnatten! Resans första darrande steg tas vid Monk’s American Bar, Sveavägen 39. Därefter fortssäter man till Queen’s Head, Drottninggatan 108. Tredje och sista stopp, och undertecknads favorit, är så klart Tiki Room, på Birkagatan 10, där Doc Peter and X-Ray Man står för lite komiska toner till drickandet.

Söndag 5/10

12.00-17.00.
The Art of Dreams in the Witch House: A Lovecraftian Rock Opera
. På Sf-bokhandeln kan du underd dagen ta del av Mohlocos utställning med bilder av Alaine Kashian som Keziah Mason, Chris Laney som Brown Jenkin, samt Douglas Blair Lucek och Bruce Kulick som muterade gitarrister.

13.00.
Högläsning av The Rats in the Walls med Sean Branney.

 14.00
Lovecraftianska brädspel. Prova på Arkham Horror, Mansions of Madness och andra Lovecraft-inspirerade brädspel.

15.00
Signering av konstverk och skivor.   

Douglas Blair Lucek (W.A.S.P., DITWH),  Sean Branney (HPLHS, DITWH) och Chris Laney (Shotgun, DITWH) finns på plats.

Frombeyond.se kommer som sagt finnas på plats och rapportera från några av festivalens mest spännande event, och kommer självfallet även att dyka upp under fler skräckevent under hösten.

— — —

10511Axellpress163_534133446691474_8106477934664259482_n

 

 

 

 


Johan Axell
; Redaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *