Meny Stäng

Meg (2018)

Meg
Horror/Action, USA, 2018
Distributör: Warner Home Video.
Regi: Jon Turteltaub.
Medverkande: Jason Statman, Li Bingbing, Ruby Rose m.fl.
Längd: 1 timmar 53 minuter.
Releasedatum DVD, Blu-ray och 4K UHD 2018-12-17


En undervattensfarkost fångas på ett djup där ingen har lyckats göra en räddningsaktion på tidigare. Ingen är bättre för uppdraget än Jonas Taylor, spelad av den alltid lika karismatiska Jason Statman. Till hans nackdel så har han några år tidigare blivit tvingad att lämna en halv besättning för att lyckas rädda den ena halvan, och som det inte vore nog så är han säker på att fartyget sjönk på grund att det blev attackerat av något väldigt väldigt stort. Det är givetvis ingen som tror på detta och Jonas är stämplad som en tokstolle.

Först och främst måste jag tillägga att jag är löjligt förtjust i denna typ av filmer. Där gigantiska djur eller monster attackerar och äter upp människor. Det är bland de mest underhållande man kan titta på i mitt tycke. Det är dock sällan dessa filmer är riktigt bra. Men så länge de är underhållande så brukar jag vara rätt nöjd.

The Meg börjar bra med fart ifrån första stund och jag får bra förhoppning om att det kommer bli två trevliga timmar. Tyvärr blir filmen snabbt alldeles för förutsägbar och det blir mer action är skräck. Karaktärerna är dock rätt bra skrivna och alla karaktärer får lagom utrymme. Du har exempelvis Jonas ex-fru med i besättningen, och en eventuell ny flört med i leken i form av tjusiga Suyin. 

Vadå stor fisk, jag hajar inte?
Vadå stor fisk, jag hajar inte?

Manuset är helt okej skrivet och en del av musiken passar rätt bra in. Självklart får vi en glimt av Statmans nakna överkropp och bara det i sig kan nog höja betyget för några..? Filmen hade mått bra av att inte följa det typiska havs-monster mönstret utan om den hade försökt något nytt och överraskat lite mer. Det är dock kanske lite för mycket begärt med tanke på att Turtletaub ligger bakom filmer som blandat annat är smörja som National Treasure (ni vet Nicolas Cage som jagar skatter). 

The Meg testar bland annat kinamatbuffé
The Meg testar bland annat kinamatbuffé

Jag tror också att The Meg hade mått bra av att vara någon halvtimme kortare och ha ett lite bättre slut. Visst det är Jason Statman vi tittar på, men hallå, någon måtta får det faktiskt vara! För vem sjutton är intresserad av karaktärernas utveckling, nakna överkroppar och relationer när det simmar runt en Megalodon i havet och vill äta upp allt och alla!! 

Jag tycker oftast att effekterna kring den stora hajen är rätt snygga och det är inte alls så där plastigt dataanimerat som det lätt kan bli. Man får se lagom mycket av hajen och den är jäkligt stor och farlig, vilket syns! The Meg gör, precis som Statham, sitt jobb. De båda rätt coola och snygga och passar bra när du bara vill slötitta på något lite lättsamt och korkat, men ändå underhållande. För som sagt, det går ju egentligen inte att tycka illa om denna typ av film.

Betyg 5 av 10


Christoffer Strid

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *