Meny Stäng

Eat (2013)

Eat
Skräck, USA, 2013
Distributör:Njuta films
Regi: Jimmy Weber
Medverkande: Meggie Maddock, Ali Francis, Jeremy Make.
Längd: 92 minuter
Releasedatum på svensk DVD: 150202

— — —

eatEat berättar historien om den vackra Novelle McClure som drömmer om ett liv som skådespelerska i Hollywood. Tyvärr har hon inte lyckats få en enda roll på tre år. Hennes liv består av en massa provspelningar och ett ständigt nattklubbsliv med sin bästa vän Candice. Det visar sig snabbt att Novelle också har en mörkare sida, hon har nämligen en mycket otrevlig vana att börja äta på sig själv när hungern sätter in.

I början av filmen blir jag orolig, tittar på baksidan av fodralet och börjar undra om det är en modern tonårs-komedi jag har skickat in i min Blu-Ray spelare? Det hela börjar dessutom med ett glatt och varmt intro samt en ännu gladare musikslinga och filmens första kvart känns ärligt talat inte alls speciellt intressant. Trots detta så lyckas Eat bygga upp något som får mig att snabbt bli nyfiken och intresserad av filmen.

Mitt intresse väcks till stor del tack vare ett bra skådespeleri av den unge och för mig helt okända Meggie Maddock i sin roll som Novelle, men även av att det finns en mycket mörk historia om ett beroende och misslyckande i bakgrunden. Något som överaskar i filmen är också ett riktigt tjusigt jobb med specialeffekter, något som blir allmänt mer ovanligt i moderna skräckfilmer. Jag måste också nämna filmens stora final som definitiv kommer fastna i åskådarens minne ett bra tag. Jag rekommenderar även att man fortsätter titta tills efter-texterna runnit förbi.

Novelle (Meggie Maddock) har onekligen en ganska annorlunda böjelse
Novelle (Meggie Maddock) har onekligen en ganska annorlunda böjelse

Kort och gott så tycker jag att regissören Jimmy Weber imponerar stort. Med enkla medel och en liten budget har han lyckats skapa en riktigt bra och sevärd skräckfilm som anmärkningsvärt nog bara tog 15 dagar att göra. Jag råder även alla att leta fram de kortfilmer som finns ute angående hur Weber gjorde denna film. Dessa är verkligen värda att titta igenom.

Jag rekommenderar med andra ord denna film varmt och hoppas med spänning på att Jimmy Weber i framtiden kommer skapa fler lika bra och påhittiga filmer. Weber, som endast har en handfull kortfilmer i bagaget, har nämligen i Eat gjort en mycket stark regidebut.

Betyg: 7/10 av 10

— — —

Christoffer Strid 

 

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *