Meny Stäng

Crawl (2019)

Crawl
År: 2019
Land: USA
Genre:
Skräck
Distributör: Scanbox
Regi: Alexandre Aja
Skådespelare: Kaya Scodelario, Barry Pepper m.fl.
Längd: 88 minuter
Tillgänglighet: Finns på svensk DVD och Blu-ray från 2020-01-06
Betyg: 6 av 10


När en kategori-5 orkan drabbar Florida så trotsar Haley (Kaley Scodelario) alla varningar för att leta efter sin pappa (Barry Pepper). Han svarar inte på telefonen och Haley och hennes syster är oroliga. Haley bestämmer sig för att åka till pappans hem och leta efter honom där. Väl där så hittar hon pappan skadad och instängd i källaren som sakta fylls med vatten. Men det är inte det enda som hindrar Haley att hjälpa pappan. Utan det stora hotet lurar under ytan och är betydligt farligare än lite vatten…

Jag måste erkänna att mina förväntningar på Crawl var stora. Med regissören Alexandre Aja som har gjort fantastiska Switchblade Romance och remaken till The Hills Have Eyes ifrån 2006 och med en producent som Sam Raimi, ni vet Evil Dead-regissören, kan detta knappast vara en dålig film. Jag har dessutom alltid varit svag för ”djur-skräckfilmer” och brukar allt som oftast tycka det är underhållande när djuren blir arga och farliga och bestämmer sig för att hämnas på mänskligheten.

En positiv del i filmen är också att jag tycker att alligatorerna rör sig och ser väldigt trovärdiga ut. De ser nästan verkliga ut i mellan åt tycker jag. Jag gillar också hur de har jobbat på att få tittaren att känna sig instängd med snygga och klaustrofobiska miljöer. Det är samma sak med de blodiga scenerna, de är snyggt gjorda.

Det negativa med filmen tar dock över det positiva. Mycket lamt skådespeleri och tyvärr lyckas aldrig skådespelarna att skapa forma sina karaktärer så du får en känsla eller bryr dig om dem. Aldrig någon gång under filmen känner jag att jag faktiskt bryr mig om vem som dör eller överlever. Den enda jag blir orolig för är hunden Sugar. Det kan säkert bero på att manuset är rätt mediokert och hade säkert mått bättre om det hade fått lite av den kärlek som effekterna fått. Som du säkert förstår är det en rätt förutsägbar och dum film. I det stora hela så känns Crawl alldeles för framstressad och att teamet bakom filmen aldrig riktigt bryr sig om slutresultatet. Det är synd för det är inga fel på idén eller effekterna som sagt.

Till slut så vill jag ändå rekommendera filmen för att den är betydligt bättre än många andra ”djur-skräckisar”. Crawl är egentligen inte är en dålig film, men jag hade nog alldeles för stora förväntningar. Ärligt talat så trodde jag att det skulle bjudas på mer skräck och blod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *