Meny Stäng

Första filmerna klara till Den Stora Filmdagen 2012

I år blir det sista året som det arrangeras kultfilmsfestival på Palladium i Alingsås. Detta, mycket sorgliga, besked gav en av arrangörerna för ett par månader sen. Den 8 september infaller arrangemanget Den Stora Filmdagen, som alltså blir det officiellt sista i ordningen där man kommer kunna titta på, köpa och prata skräck, genre och kultfilm av alla dess sorter. FromBeyond kommer finnas på plats för detta, likt tidigare arrangemang. Det blev idag klart vilka de två första filmerna som ska visas på festivalen är.

Först ut är Frank Henenlotters kultskräckis Brain Damage från 1988, som är en heltokig film som man verkligen måste se med egna ögon, och att den dessutom ska visas på 35mm-film bör göra att det vattnas i munnen på alla med en fäbless för knasig 80-talsskräck. Andra filmen ut är spagettiwestern Face to Face från 1967, där man kan se Tomas Milian till tonerna av Ennio Morricone. Just denna har jag inte tidigare sett, men dessa två komponenter får det helt klart att vattnas i munnen.

Den 8 september är alltså datumet som gäller, platsen är som vanligt biografen Palladium i Alingsås. Vill ni ta chansen att se kultfilm på bio, åk dit.

– – –
David Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *