Meny Stäng

Nya svenska skräckfilmsfestivalen Monsters of Film har nu spikat ett schema!

Vi här på Frombeyond har länge kämpat för att höja genrefilmens status i det offentliga rummet, och det verkar som att vi nu fått en minst sagt gedigen vapendragare i den kampen! På biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37 i Stockholm går nämligen den sprillans nya genrefestivalen Monsters of Film av stapeln den 18 augusti kl 18-03. Sverige har varit i ett stort behov av en liknande filmfestival ända sedan Närkes legendariska Äckelfest gick i graven, och Monsters of Film verkar faktiskt kunna vara en värdig, om än lite annorlunda, ersättare!

Under kvällen kommer man visa hela fyra filmer från diverse smalfilmsgenres, varav några har sin Sverigepremiär på festivalen. Mest intressant av dessa är kanske den norska Thale, en film som likt Trolljägaren och Rare Exports hämtat inspiration från de mörkare delarna av vår nordiska mytologi.

Något som dock särskiljer festivalen från andra skräckkvällar är de panelsamtal som kommer genomföras. Inbjudna filmdigniteter som bland annat Emma Gray Munthe och Jason Meredith kommer under kvällen tackla en hel del svåra ämnen, som varför vi egentligen tittar på monsterfilm och vad filmmonstren egentligen representerar rent kulturellt. Det planeras även bli en del diskussioner kring skräckgenren i allmänhet, och varför just skandinavisk skräckfilm ökat så i popularitet på sistone.

Schema:
18.00-19.00 Inledning och panelsamtal om monster och samhälle
19.00-20.30 Monster Brawl
21.00-22.30 Thale
22.30-23.00 Samtal med Silje Reinåmo, Thales huvudrollsinnehavare.
23.15-00.50 Grabbers
01.00-02.30 Mutant Girls Squad

Kvällen verkar  med andra ord kunna bjuda på allt från halvnakna mutantflickor till blodsugande aliens, något som vi på Frombeyond självfallet inte kan hålla oss borta ifrån. Ses vi inte där, så se till att läsa vårt kommande reportage om den helgalna filmkvällen!

För mer information, besök evenemangets hemsida: Monsters of Film

— — —

Johan Axell och resten av FromBeyond-mutanterna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *