Meny Stäng

Nyheter om Monsters of Film 2015

mof15-poster-270x378Ett pressmedelande gällande Monsters of Film 2015 har nyligen skickats ut. I år har festivalen glädjande nog växt och det bjuds på hela sex dagars festival. Premiärdatumet är tisdagen den 27 oktober och festivalen håller på hela halloweenhelgen på biograferna Park, Zita, Klara och BioRio i Stockholm. Att 30-tal filmer kommer att visas och det kommer även vara flera exklusiva regissörsbesök. Utöver detta kommer det även i år hållas ett skräck-reflekterande seminarie och en ruskig workshop!

Dessa är några av de filmer som kommer att visas:

THE CORPSE OF ANNA FRITZ (2015)
Regi: Hèctor Hernández Vicens

Anna Fritz är Spaniens mest lysande filmstjärna, och en av de mest åtråvärda kvinnorna i hela världen. Men plötsligt hittas hon död i sitt hem, och sorgen är stor. Pau jobbar på bårhuset dit Anna Fritz kropp vilar inför obduktion och begravning. Pau är ganska blyg och introvert, men när en vacker kvinna kommer in till bårhuset har han svårt att låta bli att titta lite extra. När världens mest attraktiva kvinna nu kommit in till hans avdelning kan han inte låta bli att ta ett foto på hennes nakna kropp och skicka till sina kompisar, som något berusade dyker upp efter någon timme. De kan ju inte gå miste om en sådan här chans. Bara titta lite, känna lite… vad ska hon göra? Hon är ju död.

GERMAN ANGST (2015)
Regi: Jörg Buttgereit, Michal Kosakowski, Andreas Marschall

På 1920-talet var Tyskland det mest inflytelserika landet gällande ‘fantastiska’ filmer. Med titlar som Nosferatu, Dr Caligari, The Hands of Orlac och The Golem gick den tyska filmindustrin under namnet THE DEMONIC SCREEN. Nu är det dags att återta den hedervärda titeln! Tre banbrytande tyska regissörer har satt samman denna fantastiska skräckfilmsantologi med tre av sina mest fruktansvärda mardrömmar och presenterar en fräsch och ny version av genren.

DEATHGASM (2015)
Regi: Jason Lei Howden

Metal-fanet Brodie har känt sig som en udda fågel fram tills att han träffar själsfränden Zakk. De är allmänt trötta på livet i förorten och startar ett band. En dag hittar de ett musikstycke som sägs ge total makt till den som spelar det. Men musiken tillkallar också ett urgammalt väsen känt som Den Blinde Aeloth som hotar att förstöra alltings existens! Deras familjemedlemmar blir bebodda av demoner och det är upp till Brodie, Zach och deras vänner att stoppa det onda som försöker förstöra hela mänskligheten! En hysterisk och rolig film för alla splatter och metal-fans!

För mer information och kontakt, besök Mosters of Films hemsida.

— — —

Kristoffer Pettersson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *