Meny Stäng

Intervju med Sarah ”of Horror” Giercksky från inspelningen av Bunny Man Slaughter

När jag (Roger Möller) fick förfrågan av FromBeyonds redaktion att skriva ett reportage om en ny svensk skräckfilm blev jag förstås nyfiken. När jag sedan fick höra att filmen redan håller på att spelas in och har titeln Bunny Man Slaughter blev jag riktigt intresserad. Om jag skulle beskriva alla bilder som ploppade upp i mitt huvud enbart av denna titel hade jag tagit upp alltför mycket utrymme som förmodligen mest bestått av spekulationer och vilda fantasier, så varför inte då börja den här intervjun med att gå rakt på sak… 

Sarah, skulle du vilja berätta: Vad är Bunny Man Slaughter?
(Sarah) Bunny Man Slaughter handlar om karaktären The Bunny Man som har blivit en känd urban legend, som har lett många nyfikna människor till The Bunny Man Forest för att ta reda på om historien om The Bunny Man bara är en myt eller om det är en verklighet. Holly, Hercules och Rickey har bestämt sig för att åka till The Bunny Man Forest för att spendera en mysig dag ute i naturen, men upptäcker sen sanningen om The Bunny Man och hans små vänner.

Med tanke på titeln, platsen och de tre karaktärernas namn gissar jag att filmen utspelas i USA, korrekt?
(Sarah) Alla talar engelska, men i filmen framgår det inte vart den utspelar sig, så tittaren får nästan själv avgöra vart dom tror den utspelar sig.

 Det lilla jag känner till om Bunny Man är att det är en amerikansk vandringssägen som sägs ha ägt rum i Virginia år 1970. Kan vi därmed se framemot schyssta 70-talskläder och frisyrer eller har ni förlagt handlingen till nutid?
(Sarah) Jag har faktiskt inte alls utgått från den amerikanska vandringssägen från 1970, utan handlingen utspelar sig i nutid. Vi har dock valt att inspireras av SOV-filmer (Shot-On-Video) från 90-talet, så filmen kommer ha en VHS inspirerad estetik. Det är även en skräckkomedi i liknande anda som Dude Bro Party Massacre 3.

Inspirationen är tagen från 90-talets SOV-filmer
Inspirationen är tagen från 90-talets SOV-filmer

Jag noterade förstås detaljen i ditt svar på första frågan att The Bunny Man har små vänner… och utan att gå in i något spoilerterritorium är jag väldigt nyfiken, vad är det här för små vänner
(Sarah) Det är små muterade kaniner.

Hur kom du i kontakt med Bunny Man och vad var det med denna urban legend som inspirerade dig att göra en skräckfilm?
(Sarah) Jag har en skräckfilmsfestival som är en onlinefestival, den heter Sarah of Horror Festival och jag spelade in tre korta små scener som vi använde som reklam för festivalen, där vi använde en kaninmask. Jag hade ingen mer tanke med det förrän jag fick en del respons från folk som undrade när långfilmsversionen av dessa scener skulle komma och det var då jag började skriva manuset till Bunny Man Slaughter. Så jag har skapat min egna urban legend historia av de små scenerna jag filmade till min festival. Jag kände även att det var dags att göra en till långfilm, då jag släppte min första långfilm Sargad 2017 och min senaste kortfilm Create Your Killer släpptes 2019.

Sarah Giercksky
Sarah Giercksky

Create Your Killer tycker jag är en trevlig kortfilm med välbehövliga klyschor på de rätta ställena… och jag gillade det överraskande slutet och hela grejen med batterierna. Sargad har jag tyvärr ännu inte sett men jag noterar att filmens regissör Andres R. Ramos är din medmanusförfattare på Bunny Man Slaughter. Hur har ni jobbat fram manuset?
(Sarah) Jag hade en liten del av storyn färdig, men brukar ofta bolla idéer med Andres för att vi jobbar så bra tillsammans och han är en av mina bästa vänner. Vi träffades under en middag där jag berättade mer om idén till Bunny Man Slaughter och vissa händelser jag ville ha med och då kom han på saker som hjälpte storyn framåt och  vi arbetade då fram ett manus som vi båda kände oss väldigt nöjda med.

Med Bunny Man Slaughter gör du din långfilmsdebut som regissör. Hur känns det? Jag kan tänka mig att det är nästan alla skräckfilmsälskares stora dröm att ha på sitt CV, inklusive undertecknad.
(Sarah) Ja, det känns väldigt roligt. Jag har gått från att bara vilja skriva manus, till att sedan skådespela, till att sedan regissera en kortfilm och nu en långfilm. Den utveckling kändes behövlig för mig och att det tog tid hjälpte mig att utvecklas till att jag idag känner mig tillräckligt självsäker för att regissera och organisera en långfilm med allt vad det innebär.

Hur är det att regissera sig själv som huvudrollsinnehavare?
(Sarah) Jag regisserade mig själv i Create Your Killer, vilket gick bra, men i denna har jag valt att ta en mindre roll för att fokusera mer på mitt jobb bakom kameran.

Av de tre karaktärerna du nämnde i svaret på min första fråga tänkte jag först att du spelar Holly, men enligt IMDb heter din rollkaraktär Serena. Vad kan du berätta om Serena?
(Sarah) Det är Jasmine Martinez som spelar Holly och jag kan inte avslöja så mycket om Serena förutom att man  har sett henne förut om man har följt mig och mina projekt. Min stora passion är att göra film och skådespela och ville därför , trots att jag regisserar, vara med i Bunny Man Slaughter och spela en mindre roll, men en rolig roll.

Och självaste Bunny Man spelas av Krister Twizz Forsberg. Jag vet varken hur Bunny Man ser ut eller Kristers fysik men min bild i huvudet vill att han ska vara en svensk variant av Nick Castle eller Kane Hodder. Hur nära sanningen är jag?
(Sarah) Jag ville gå ifrån just den bilden lite av hur en fysisk mördare ska se ut. Bunny Man är inte störst eller starkast, men han är en väldigt humoristisk karaktär och det var mer det jag fokuserade på. Twizz har mycket erfarenhet av att spela karaktärer som går omkring med masker på och han spelade även i min första långfilm Sargad.

Bunny Man ser spontant inte ut som någon man vill springa på under en skogspromenad
Bunny Man ser spontant inte ut som någon man vill springa på under en skogspromenad

Hur är det med skådespelarensemblen överlag, är karaktärerna skrivna exklusivt för de som innehar rollerna eller hur har ni hittat skådespelarna?
(Sarah) De flesta karaktärerna är skrivna just för de skådisar som de spelas av, men för rollen som Hercules så hade vi casting calls och hittade Lorre Michell, som utstrålar allting jag sökte efter i just Hercules karaktären.  Vi hade casting calls via våra sociala medier och hittar även där Yasmine Gzaiel som har varit helt fanatiskt. Alla skådespelare har levererat och jag blir så glad när jag sitter och tittar igenom materialet i klipprummet tillsammans med min klippare.

Filmar ni i studio eller ute på location, eller en kombination av båda två?
(Sarah) Vi filmade våra speciella reklamsegment i min lägenhet och resten av alla scener filmas utomhus i Kallhällskogen.

 Vågar man fråga när vi kan räkna med att få beskåda den färdiga filmen i sin helhet?
(Sarah) Vi hoppas kunna få klart den till hösten 2023.

Snart på en festival nära dig
Snart på en festival nära dig

Hur ser det ut på distributionshållet? Blir det en veva på bio eller direkt till streaming och DVD, Blu-ray?
(Sarah) Först kommer den göra sin festivalrunda och sen hoppas vi självklart på ett biosläpp för att slutligen släppas på DVD och Blu-ray.

Det ser jag väldigt mycket framemot. Och jag ska även hålla ögonen öppna efter din onlinefestival, Sarah of Horror Festival. Skulle du vilja berätta om den i korta ordalag? Är det något du håller årligen?
(Sarah) Det är en online festival som accepterar, kortfilmer, långfilmer, manus och trailers i skräckgenren och hålls på Halloween den 31a oktober varje år, där vinnarna i varje kategori presenteras, så som best director, best script, best film, best kill osv.

Tusen tack för att du tog dig tid att prata med mig, Sarah, och stort tack för att jag fick möjligheten att göra mitt livs första intervju med en filmskapare som är mitt uppe i sin långfilmsdebut. Jag önskar både dig och ditt team all lycka och välgång med Bunny Man Slaughter, och hoppas ni får ett fantastiskt wrap-party.
(Sarah) Tack så mycket! Superkul och väldigt uppskattat att få göra den här intervjun med er.

//Intervjun genomfördes av Roger Möller för FromBeyond.se


Annat kul!


Teamet bakom Bunny Man Slaughter

Regi: Sarah Giercksky
Manus: Sarah Giercksky och Andres R Ramos
Skådespelare: Lorre Michell, Jasmine Martinez, Andres R Ramos, Twizz Forsberg, Joakim Orrbén, Sarah Giercksky, Yasmine Gzaiel, Sophie Lûttgenau, David Dallin, Elin Söderberg, Tania Cepoi, Dan Vendel och Linnea Barta.

Bunny Man Slaughters poster:
Loggan: Sida Yin
Poster design och artwork: Gabrielle Catherine
Poster-efterbearbetning: Martin Gustafsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *