Meny Stäng

I Didn’t Come Here To Die (2010)

I Didn’t Come Here to Die

Skräck, USA, 2010

Manus och regi: Bradley Scott Sullivan

Medverkande: Indiana Adams, Kurt Cole, Madi Goff, Travis Scott Newman mfl.

Längd: 77 minuter

Distributör: Second Sight Films

— — —

I Didnt Come Here to Die 2010Sex människor i tidig 20-årsålder åker ut till en skog för att där arbeta som volontärer och bygga upp ett blivande kollo. När slitningar och bråk uppstår leder detta till att gruppen hamnar i en livsfarlig situation där man inte kan lita på någon, och där vem som helst kan vara den som ser till att ditt liv tar slut. Snart har situationen skördat sitt första dödsoffer, och det hela lugnas knappast ner av att en av de inblandande är en sedan tidigare dömd brottsling.

I Didn’t Come Here to Die (2010) försöker till allt för stor del att göra det som Tarantino/Rodriguez gjorde med sitt projekt Grindhouse; att vara “retro” i sin berättarform. Dock fanns det i Grindhouse talang med två skickliga regissörer bakom rodret, här faller det platt direkt. När man försöker få det att se gammalt ut med billiga effekter kan man inte annat än att gäspa, och det enda man lyckats med på retrofronten är filmens titel, som är lite fint designad. Även skådespeleriet är hopplöst, även om det kvittar i detta fall, då alla karaktärer är så osympatiskt och fånigt skrivna att man vill att alla ska dö redan under filmens första tio minuter. Dess pinsamma försök till att vara rolig orsakar bara irritation, humorn fungerar inte för fem öre.

i didnt come here to die2


Jag kan inte se vad man önskat uppnå med den här filmen, förutom att desperat casha in på betydligt bättre verk som regissörer med mer talang gjort tidigare. Här blir det tidigt uppenbart att regissören inte har något annat att utgå från än en önskan att få sin film att se gammal och “grindhouse” ut, vilket han heller inte lyckats med, något som märks redan i filmens första scen. En betydligt bättre idé än att se denna är att leta sig tillbaka i tiden och se de filmer som faktiskt gjordes på 70/80-talet, eller förslagsvis slå på en film av Ti West, någon som faktiskt behärskar att göra film av det här slaget. I Didn’t Come Here To Die är inget annat än slöseri med tid.

Betyg: 1,5 av 10

– – –

David Larsson; FromBeyond-redaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *