Meny Stäng

Halloween II släpps på blu-ray

I september kommer det amerikanska bolaget Universal Home Entertainment att släppa uppföljaren till skräckfilmsklassikern Halloween (1978), som föga förvånande heter Halloween II (1981). Med nytt omslag och nytt extramaterial kommer detta vara ett välkommet tillskott i samlingen för alla som uppskattar filmen. Extramaterialet kommer bestå av ett alternativt slut, samt en featurette med titeln Terror in the Aisles. Ännu är det inte klart om filmen kommer vara regionsfri, men Universal har tidigare släppt ett flertal regionsfria filmer på blu-ray, så helt omöjligt är det nog inte.

Halloween II utspelar sig direkt efter den första filmen, och den som inte sett den än av någon underlig anledning varnas härmed för spoilers. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) hamnar på sjukhus efter att den maskerade galningen Michael Myers attackerat henne och dödat flera av hennes vänner. Trots att han blev skjuten sex gånger överlevde han, och är fast bestämd att slutföra sitt jobb och Laurie tvingas uppleva terrorn igen, tillsammans med resten av den lilla staden Haddonfield.

Personligen tycker jag att Halloween II är en av de absolut bästa uppföljare som gjorts, och det ska bli en ren fröjd att få uppleva den stämningsfulla filmen på bästa möjliga sätt. Vi på From Beyond håller tummarna för att utgåvan är regionsfri, och att Universal inte gör oss besvikna när det kommer till bild och ljudkvalitet.

– – –

David Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *