Meny Stäng

Från regissören av WHAT? Supertabbe på den svenska utgåvan av ”I Saw the Devil”

Uppståndelsen var stor och skrattsalvorna haglade när FromBeyond-redaktion fick syn på hur den svenska utgåvan av I Saw the Devil skulle komma att se ut. Denna synnerligen stenhårda film, som faktiskt är lite av en modern favorit här på redaktionen, har nämligen dekorerats med den högst märkliga texten ”av regissören till Oldboy”? Detta är förstås ett helt befängt påstående då det naturligtvis är Jee-woon Kim (och inte Chan-wook Park) som regisserat filmen. Men varför har det lyckats bli så här galet? Rör det sig om ett tokigt misstag eller är det vad man skulle kunna kalla för ren och skär fulpromotion? För att få klarhet i denna fråga bestämde jag mig för att kontakta filmens utgivare.

Det här var svaret jag fick av Atlantic Films pressansvarige:

Hej Kristoffer,
Vi är högst medvetna om att det har blivit fel och har korrigerat detta inför nästa tryckning.
Det hela beror på ett missförstånd och slarv i korrvändorna. På något sätt har Chan-wook Park blandats ihop med I SAW THE DEVILS manusförfattare Hoon-Jung Park och tillsammans med Min-Sik Chois närvaro har det blivit pannkaka av alltihop.

Det är alltså inte på något sätt kalkylerat, utan bara klantigt. Hänvisningen till Oldboy – som vi ändå tycker känns relevant – borde lytt ”Med Min-Sik Choi från Oldboy” och kommer att göra det på framtida utgåvor.

Naturligtvis är det mänskligt att fela och vi är naturligtvis tacksamma att Atlantic Film tänker rätta till misstaget på nästa press. Vem vet, kanske blir utgåvan med det vansinniga Oldboy-påståendet lite av en raritet någon gång i framtiden. Hur som helst så är det en jäkligt bra film. I Saw the Devil släpps förövrigt på DVD och blu ray den 2 november 2011.   

— — —

Kristoffer Pettersson; besserwisser och FromBeyond-redaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *