Meny Stäng

The Possession of Hannah Grace (2018)

The Possession of Hannah Grace
Skräck, USA, 2018
Distributör: Universal (Sony)
Regi: Diederik van Rooijen
Medverkande: Shay Mitchell, Grey Damon, Kirby Johnson m.fl.
Längd: 1 timme och 26 minuter
På svensk DVD och Blu-ray från 2019-04-23


Shay Mitchell känd ifrån diverse tv-serier som t.ex. Pretty little liars. Här spelar hon Megan, en tidigare polis som lider av sviterna efter hennes partner skjutits till döds. Hon klandrar sig själv och tycker att hon borde ha skjutit först sp hennes partner hade överlevt. Allt ser rätt tungt ut. Hon går i rehab för missbruk och hennes pojkvän Andrew har precis flyttat ut. När Megans sponsor Lisa hjälper henne att få ett nattskifts-jobb på ett bårhus känns det som en bra idé. Perfekt tänker Megan, för då kan hon inte göra något annat på kvällarna och nätterna som hon kommer ångra dagen efter. Dock kommer Megans tillvaro ändras snabbt när det en sen natt kommer in ett lik(?) som tillhör Hannah Grace…

Hela filmen startar med att några präster och Hannahs pappa försöker driva ur de onda krafterna ur den unga flickan Hannah Grace. Det är en mörk scen som också är snyggt gjord. Här spills ingen tid tänker jag och min puls ökar direkt. Vi får sedan en enkel presentation av Megans tillvaro ser ut och jag känner att detta nog kan bli en rätt bra film. Jag brukar gilla om filmer om besatta människor/djur och att sedan filmen utspelar sig på ett bårhus är även det ett stort plus. Redan här känns det som The possession of Hannah Grace kommer att kunna bli rätt otäck Då den inte är alls är tokigt skriven. Den är en enkel plot, men intressant nog för att passa denna typ av film.

Mer positiva saker i filmen är att jag gillar både kameraarbetet och effekterna i filmen. Från början till slut så tycker jag också att den faktiskt lyckas vara rätt spännande, och det är ärligt talan sällan jag tycker en modern skräckfilm faktiskt är genuint spännande på detta sätt. Det som dock hade höjt filmen ytterligare hade varit ett bättre skådespeleri. De flesta verkar ärligt talat rätt ointresserade av sina roller. Samtidigt är det inte heller jätteintressanta karaktärer i filmen som säker påverkar skådespeleriet en del. Filmen tappar också lite tempo i mitten av filmen ock fastän den är rätt kort så är dem också lite väl förutsägbar.

Men kort och gott så tycker jag The possession of Hannah Grace är en rätt bra exorcism-rulle och det var en evighet sedan jag såg en ny film som levererade nåt intressant till denna genre. Förvänta dig dock inget nyskapande och unikt utan njut av en helt okej modern skräckfilm som absolut kommer att kunna skrämma dig en del. Jag personligen kommer absolut hålla koll på vad regissören Van Rooijen kommer hitta på i framtiden och känner mig klart nöjd över att ha spenderat eftermiddagen med just denna film!

Betyg: 6 av 10


Christoffer Strid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *