Meny Stäng

Savage Streets (1984)

Savage Streets
Action, USA
Regi: Danny Steinman
Skådespelare:  Linda Blair, Linnea Quigley, Robert Dryer m.fl.
Distributör: Studio S
Längd: 93 minuter
Betyg: 7 av 10


Det är sällan filmer med temat hämnd gör en besviken. Det är alltid ett tema som lyckas vara både starkt och brutalt, samtidigt som det fångar mig som tittare på ett mer emotionellt plan. Danny Steinmans hårda hämndrulle Savage Streets är inget undantag, att den samtidigt ger fina High-School vibbar och doftar 80-tal så det står härliga till är knappast något som gör det till det sämre. Linda Blair är perfekt i rollen som Brenda som älskar sin syster Heather (Linnea Quigley) över allt och skyddar henne över allt. Men när Heather blir utsatt för en brutal gruppvåldtäkt av det sadistiska ligistpacket Scars då utkräver Brenda en skoningslös hämnd beväpnad med armborst och diverse fällor.

Savage Streets är en ruskigt underhållande hämndfilm med ett fantastiskt soundtrack som jag definitivt kommer att se om igen. Linda Blair visar att hon kan göra annat än att spela en besatt unge vid namn Regan och är absolut en underskattad skådis värd att kika närmare på, detta är utan tvekan Linda Blairs bästa 80-tals film. Savage Streets håller ett högt tempo genom hela filmen och vi bjuds på det mesta. Det finns inte mycket egentligen att klaga på
förutom ett något sämre tempo mitt i filmen. Jag älskar att filmen, som är över 35 år gammal, väljer att tydligt ta kvinnors sida. Här är det de som är coolare, tuffare och bättre, precis som i verkliga livet. Skräpfilmsdrottningen Linnea Quigley, som gjort många rullar för oss med smak för det mer trashiga, gör här rollen som den dövstumma Heather perfekt.

Typisk filmskurk i en 80-talsrulle? Check!

Bonusmaterialet till utgåvan har några intervjuer och flera kommentarspår vilket säkert intresserar oss som vill veta ännu mer om filmen. Cred till Studio S att släppa denna kultklassiker i originalversion, för denna film vill du som uppskattar kult- och genrefilm verkligen inte missa. Den var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde och jag kan förstå att den faktiskt var totalförbjuden på bio. Savage Streets är exploitationfilm när den är som allra bäst, med en stenhård Linda Blair i huvudrollen, ackompanjerad av ett tufft soundtrack och som visar en tid vi genrerävar gärna blir nostalgiska kring.


Christoffer Strid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *