Meny Stäng

Premiär för From Beyonds podcast!

Vi kan nu presentera det första avsnittet i From Beyonds podcast. Bakom detta står redaktör David Larsson tillsammans med skräckfilmsentusiasten Alexander Kassberg. Tillsammans kommer de diskutera skräckfilm ur olika vinklar och med olika teman i varje avsnitt. I det första avsnittet behandlas skräck- och sci-fi-författaren HP Lovecraft och filmer baserade på dennes litterära verk.

Vi vill passa på att varna för eventuella spoilers som förekommer i podcasten, och be alla lyssnare ha överseende med att detta är premiäravsnittet för något som de bägge talarna aldrig provat på innan. Har ni några som helst förslag på förbättringar, teman vi kan ta upp, rättningar eller information om det ni talar om får ni mer än gärna kontakta oss på david@frombeyond.se så lovar vi att ha allt det ni säger i åtanke inför kommande avsnitt.

Ni kan ladda ner podcasten här:


– – –

From Beyond-redaktionen

4 Comments

 1. Glenn Edberg

  Redigt trevligt avsnitt må jag säga! Fick många tips på Lovecraft inspirerade filmer som jag måste kika upp. En kortfilm som jag tycker passar en hel del i listan är också ”The Lonesome Death of Jordy Verrill” som är med i samlingen ”Stephen King’s Creepshow” och dessutom spelas huvudrollen av just Stephen King. Väldigt inspirerad av The Color Out of Space. Ser fram emot kommande avsnitt! Keep it up!

 2. Alex

  Tack Glenn! The Lonesome Death of Jordy Verrill fanns faktiskt i tankarna, tillsammans med ett gäng andra filmer som inte direkt är baserade på Lovecraft, men ändå tydligt har influerats. T ex The Thing, Alien, Evil Dead osv. Nu blev podcasten lång nog ändå, så vi hoppade över den biten…

  Vad gäller just The Colour Out of Space visas nu en tysk filmatisering av novellen under namnet Die Farbe på Fantastisk Filmfestival i Lund!

 3. Sofia

  Härlig uppstart på mitt podcastmaraton! Med tanke på alla försök är det ju ändå svårt att inte uppleva Lovecraft som nästintill ofilmbar. Kan nog hålla med om att retro-stumfilmsversionen är en av de mest lyckade till dags dato, synd att inte Whisperer… höll samma kvalitet.

  Däremot kan jag inte hålla med er när det gäller tex Castle Freak och Cthulhu anno ’07. Cthulhu hade potential med Gildark fick inte ihop det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *