Meny Stäng

FromBeyonds Podcast avsnitt 6 – Slasherfilm anno 1981

Under 80-talet formligen sköljdes världen över med filmer ur en av skräckfilmens allra mest bespottade subgenrer – slasherfilmen. Det har sagts att det under den absoluta topperioden tedde sig så att av alla film som hade biopremiär i USA under ett år var sextio procent (!) slasherfilmer, vilka är svindlande siffror. Idag vågar man knappt drömma om något så ljuvligt på de betydligt gråare biorepertoarerna. Året i fråga var 1981, som också var året då några av de allra bästa slasherfilmerna kom. Det var således givet för FromBeyonds podcastredaktion att ta sig an filmer från detta gyllene år och hissa de bästa, samt dissa de mindre bra.

Som traditionen sig numera bör finns det också rum för en Franco-rulle, denna gång är det hans Count Dracula, eller Nachts, wenn Dracula erwacht (1970) som får sig en ordentlig diskussion. Vi går även in på lite allehanda skräckfilmsnyheter och diskuterar några av de mer intressanta pågående projekt som finns. I vanlig ordning önskar vi all form av feedback, så tveka inte att maila eller kommentera.

– – –

David Larsson och Alex Kassberg

3 Comments

 1. Peter

  Kommer det något nytt podcast avsnitt snart? Det är många jobbtimmar att fylla varje vecka och skräckfilmspodcastar finns det inte många av.

  • frombeyond

   Hej Peter, kul att du uppskattar poden!
   Vi som ligger bakom den har haft, i brist på bättre ord, fullt upp med lite olika saker, och har inte kunnat träffas för att spela in någon pod. Om du orkar hålla dig lite till så kan du vänta dig nyheter på den fronten om en inte alltför lång framtid.
   /David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *