Meny Stäng

FromBeyond’s podcast avsnitt 26 – Nunnor på film

I det tjugosjätte avsnittet av FromBeyond’s ständigt framtågande podcast, har redaktörer Blixt och Larsson kammat håret, plockat fram finkläderna och gett sig in bland klostren för att titta närmre på ett gäng nunnor. Eller, åtminstone nunnor på film. Det visar sig vara en världsomspännande genre med bidrag (som vi talar om) från Italien, Mexiko, Storbritannien och Japan, vilket gör det till en skön blandning. Vi tar även tillfället i akt att diskutera Ti West’s senaste rulle och sätter tänderna i Godzilla för att prata vad vi egentligen tyckte om denna blockbuster med vårt favvomonster i titelrollen. Har ni några frågor, funderingar eller kritik så är allt sådant välkommen på mail (podcast@frombeyond.se), på vår Facebook-sida eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att ni lyssnar!

Filmer som tas upp i detta avsnitt:

 

GZA_1SHT_MAIN_ONLINE_INTLthe-sacramentflavia_poster_07
t88575wn3jkother_hellschool_of_the_holy_beast_-_poster
tumblr_m6cyvpRwhq1qzb1rlo1_400j8k3rtThe Devils
nun

 

2 Comments

 1. Sofia

  Mycket intressant djupdykning i en genre som jag knappt visste existerade. Jag skulle gäna önska en spegling av nunnorma mot munkar — finns det monksploitation? Om inte, varför inte? Munkar borde väl vara lika kontrollerade och sexsvultna som nunnor? Blir det anledning att dessutom ta upp Hammers Rasputin är inte jag den som säger nej 😉

  Trevlig att höra ett par positiva omdömen om The Sacrament, det inger lite hopp.

  • frombeyond

   Tyvärr så verkar det vara vansinnigt torrt på fronten monksploitation. Det enda jag lyckats hitta som liknar de nunnefilmer vi pratade om i podcasten, åtminstone att döma utifrån handlingen, tycks vara Le Moine från 2011 med Vincent Cassel i huvudrollen.

   Eftersom både jag (Rickard) och David ömmar något oerhört för Hammer behöver vi nog inte ens en ursäkt för att prata om Rasputin vid något framtida tillfälle.

   /Rickard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *