Meny Stäng

From Beyonds podcast avsnitt 2 – Spökhusfilm

I det första avsnittet av vår podcast diskuterades filmer baserade på berättelser av den gamle skräckmästaren HP Lovecraft. Ett stort antal filmer betades av, och podcasten hamnade efter en del omsorgsfull klippning på runt två timmar. Som premiäravsnitt får man ändå betrakta det som en godkänd insats, det verkar även som att den blev uppskattad av de som tagit sig tid att lyssna på den, vilka vi vill tacka stort!

Nu är det dags för avsnitt två av vår podcast. Denna gång behandlar vi ett urval spökhusfilmer som sträcker sig över en tidsperiod på mer än femtio år, där de alla delar vissa gemensamma faktorer. Efter att ha lärt oss av tidigare avsnitt behandlar vi nu färre filmer och avsnittet är dessutom betydligt kortare, vilket bör glädja de flesta. Filmerna som det talas om i detta avsnitt är följande (i kronologisk ordning):
The Uninvited (1944), The Innocents (1961), The Haunting (1963), The Legend of Hell House (1973), The Changeling (1980), The Woman in Black (1989) och The Others (2001).

Nästa avsnitt kommer att spelas in tidigt i november, och det hintas redan i detta avsnitt om eventuella framtida teman. Tills dess får ni gärna skicka åsikter, synpunkter och annat matnyttigt till vår mail: podcast@frombeyond.se

– – –

From Beyond-redaktionen & Alexander Kassberg

5 Comments

 1. Hedulven

  Bra jobbat! Trevlig och intressant genomgång av filmerna. Har inte sett dom två första, så dom borde kollas upp. Får kanske ta en ny titt på den stämningsfulla ”The Haunting” så länge, och även ”The Changeling”, trots att jag sett den en hel del gånger. 🙂

 2. Glenn Edberg

  Håller med första kommentatorn! Underhållande och bra genomgång av klassiker fram tills moderna tider! Kände under podcastens gång att det börjar bli dags för en Zombie special snart, nog är genren uttjatad en hel del, men det är ändock mysfaktor på de gamla goa rullarna! Har inget alls emot att avsnitten går mot 2 timmars sträcket, men jag förstår att produktionen kan vara lite knivig när det drar ut på tiden! Anyways! Riktigt nöje å lyssna på! Keep it up!

 3. Alex Kassberg

  Tackar! Vet inte med David, men jag känner mig rätt mätt på zombies för tillfället… Men förr eller senare kommer vi att göra ett (eller snarare flera) zombie-avsnitt, var så säker!

 4. David

  Tackar för dom fina orden!

  Zombies är väl nåt vi kommer att behandla i sinom tid. Genren har ju ändå, trots sin stora mängd dynga, en del guldkorn som är värda att ta upp. Flera förslag till teman, filmer och liknande tar vi mot med glädje!

 5. Sofia

  Roligt att notera en så pass markant kvalitetshöjning mellan avsnitt 1 och 2, ffallt vad gäller ljudupptagningen 🙂 Jag är väldigt nyfiken på The Innocents med tanke på att jag inte tyckte förlagan var någon större hit. Däremot upplevde jag Shirley Jacksons bok som en riktig fullträff och filmen som en klart godkänd adaption.

  http://bilderord.wordpress.com/2013/12/15/the-haunting-of-hill-house-1959/
  http://bilderord.wordpress.com/2013/12/16/the-haunting-1963/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *