Meny Stäng

Bad Times at the El Royale (2018)

Bad Times at the El Royale 
Thriller, USA, 2018
Distributör: Fox
Regi: Drew Goddard
Medverkande: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm m.fl.
Längd: 2 timmar 22 minuter
På svensk DVD, Blu-ray och på 4K Ultra HD från 11 mars 2019


Enda sedan jag såg trailern för Bad Times at the El Royale har jag varit ruskigt peppad på att se vad det är för något. Trailern lovade coola karaktärer, bra musik, snygga färger och för all del en del våld. Det går inte heller att förneka att skådisar som Jeff Bridges och Chris Hemsworth gjorde saken sämre. Inte heller att detta är Drew Goddards första film sedan den riktigt bra The Cabin in the Woods som kom 2011. Den får du inte missa. Så mina förväntningar var rätt höga när jag skickade i filmen i min spelare och lutade mig tillbaka…

Bad Times at the El Royale handlar kort och gott om sju hemlighetsfulla främlingar som möts på El Royale, ett hotell med ett mörkt förflutet. Under en natt så hinner det mesta mellan himmel och jord hända. Hemligheter avslöjas, men vem går egentligen att lita?

Det första jag lägger notis på är det fantastiska soundtracket filmen spelar upp. Det är allt ifrån Edwin Starr, Four Tops till The Mamas & The Papas. Inte musik för alla kanske, men jäklar vad det passar mig och vadsvängigt det är. Det är helt omöjligt att inte digga med. Precis som trailern lovade så är filmen är också visuellt väldigt tjusigt med snygga miljöer och fina färger.

Några av El Royales gäster checkar in...
Några av El Royales gäster checkar in…

Jag tycker också om att filmen utspelar sig ”någon gång” under slutet av 1960-talet och jag tycker att de har fått till den känslan på ett övertygande sätt. Fler plus i filmens favör är också att jag tycker mycket om karaktärerna som Jeff Bridges och Chris Hemsworth har tagit sig an och spelar. Riktigt fräcka och speciella, om jag inte visste bättre så skulle jag kunna tro att de har hämtat inspiration från vilket Far Cry tv-spel som helst. De är sådär lagom utflippade, skumma och intressanta men tar ändå inte över filmen. Jeff Bridges är alltid bra i vilken roll han än gör, men Chris Hemsworth plockar verkligen poäng i min bok efter denna film. Mer sånt här Chris!

Chris "överkroppen" Hemsworth
Chris ”överkroppen” Hemsworth

Det är också väldigt trevligt att filmen lyckas vara spännande väldigt länge. Man blir nyfiken på det är för hemligheter karaktärerna bär på och vad det är som har gjort att de träffas på detta sätt just nu. Ibland får jag lite bröderna Cohen-känsla, och jag skulle nog tro att regissör Goddard har tittat både en gång och två på deras filmer när han har skrivit denna. Men han har helt klart en egen touch och filmen har också ett visuellt snyggare utförande.

Det enda negativa jag kan komma på är att jag tyckte Bad Times at the El Royale var något för lång. Den kunde absolut ha varit ca trettio minuter kortare. I mitten av filmen blev det något långdraget och jag tappade fokus en smula, en annars är det en snygg och underhållande film med lagom våld och grym musik. En film helt klart värd din tid. Jag skulle nog gissa på att de flesta kan hitta något man gillar i denna film. Den har ju allt ifrån en präst som dricker whiskey till Chris Hemsworth vältränade överkropp.

Betyg: 7 av 10


Christoffer Strid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *