Meny Stäng

Ny musikvideo från Dreams in the Witch House – producerad av H.P.L.H.S Motion Pictures

För bara några dagar sedan kunde vi här på Frombeyond.se avslöja att H.P.L.H.S Motion Pictures, gänget bakom de stiliserade klassikerna Call of Cthulhu och Whisperer in Darkness hade ett nytt, ytterst hemligt projekt på gång. Inte ens pressen fick reda på något mer än att det skulle vara baserat på något av Lovecrafts verk, och att det av Mythoscope-loggan att döma skulle komma att vara ytterligare en svartvit produktion. Självfallet var det svårt att ens gissa sig till vad projektet kunde vara då så gott som alla av Lovecrafts berättelser är värdiga att lyftas fram i ljuset. Men få kunde nog ana just hur spektakulärt det nya projektet skulle visa sig vara. För bara några minuter sedan, under tidig lördag morgon svensk tid, avslöjade man så äntligen projektets egentliga natur – den första av förhoppningsvis en serie av musikvideor till den Lovecraftianska rockoperan Dreams in The Witch House! Frombeyond.se är stolta över att som första svenska media kunna presentera den fenomenala videon till No Turning Back.

Trogna läsare av vår sida känner troligtvis igen musiken sen tidigare, då vi bokstavligen skrivit spaltmeter om den rosade rockoperan.  Med texter av Lovecraft-veteraner som Andrew Leman och Mike Dalager och musik av rockrävar som Anders Ringman och Chris Laney var den så imponerande att den lyckades få det högsta betyget vi här på Frombeyond.se någonsin delat ut. Och medan vi redan i vår recension påpekade att musiken manade fram fantastiska sinnesbilder och förstärkte Lovecrafts ursprungliga berättelse mångfaldigt, så var det nog få som ens kunde drömma om att få se musiken paras ihop med något så här pass visuellt slående.

haxhus

H.P.L.H.S Motion Pictures har precis som i sina tidigare verk, långfilmerna Call of Cthulhu och Whisperer in the Dark  mestadels använt sig av att svartvitt spektrum, något som faktiskt gör otroligt mycket för att höja stämningen. Men något som särskiljer No Turning Back från dessa tidigare verk är de ytterst stilistiska miljöbilder man har använt sig av. Designen flörtar fritt med tysk expressionism, vilket trots allt ter sig ytterst passande för berättelsens övernaturliga inslag. Det gamla husets konstiga vinklar och Keziah Masons svartkonster gifter sig så väl med stilvalet att det med facit i hand enbart känns naturligt.

WitchAlaine

Medan videon även innehåller många moderna musikvideoinslag, varav vissa även bryter mot det svartvita och tidsenliga temat, så går det inte att förneka att No Turning Back väcker en lust att se mer. Det gedigna hantverk som H.P.L.H.S Motion Pictures gjort sig så kända för återfinns i varenda klipp och det är svårt att inte önska att videon kunde varit lite längre. Broadways alltid lika fantastiska Alaine Kashian bjuder på en dubbelroll där hon visar upp den sluga Keziah Masons både skrämmande och förföriska sidor. Ibland är det dock svårt att känna igen den vackra skådespelerskan som sidans utsände fick träffa i höstas. Med hjälp av smink och proteser har man nämligen sett till att Keziah är minst lika skräckinjagande som hon framställs i Lovecrafts klassiska novell.

Det enda negativa som egentligen kan sägas om videon är att man som sagt skulle vilja ha sett lite mer. Med tanke på all den kärlek och framförallt själ som man lagt ner i projektet hade det varit fantastiskt om hade gjort det hela till en långfilm. Men vem vet? Kanske kommer man släppa fler musikvideor i framtiden som tillsammans kan bilda en slags metalmusikal? Men oavsett vad framtiden har i i sitt sköte för Dreams in The Witch House så står No Turning Back ändå stadigt på egna ben som en av årets mest imponerande musikvideor.

No Turning Back är dock inte årets enda spännande nyhet för Lovecraftfans, utan snarare bara början. Det väntas även en ny säsong radiodramer från Dark Adventure Radio Theatre, som vi på Frombeyond.se självfallet kommer att rapportera om i framtiden. Vi kommer även fortsätta följa det fortsatta arbetet med rockoperan med stor spänning, och hoppas kunna leverera såväl nyheter som intervjuer med de iblandade i framtiden.  2014 kommer att bli ett fantastiskt år för Lovecraftfans, så glöm inte att titta in här på Frombeyond.se med jämna mellanrum för de senaste nyheterna!

— — —

Johan Axell; Frombeyond-redaktör

1 Comment

  1. Pingback: Andrew Leman om Lovecraftianska musikvideor | FromBeyond

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *