Meny Stäng

MEGAFOOT – Ny indiefilm om Cyborg-Bigfoot

megafootposterGigantanthropus Crypticus, eller Bigfoot som den mytomspunne besten kanske är mer känd som, har återigen hamnat i rampljuset efter decennier i glömska. Under bara de senaste åren har nästan oräkneliga filmer om den hårige kryptiden släppts av såväl branschveteraner som indiebolag. Men Rolfe Kanefsky (There’s Nothing Out There) och Justin Martell (Return to Nuke’em High) insåg snart att det skulle krävas något store än stort för att verkligen stå ut I den stora massan. Och det enda större än en Bigfoot är en Megafoot!

Megafoot tar allt vi redan vet om monstret och skruvar till det några ytterligare nivåer, genom att ge honom ett cybernetiskt exoskelett och nog med cyborgdelar för att göra självaste Robocop grön av avund. Idén verkar minst sagt lovande, men det finns dessvärre en och annan hake. Megafoot är nämligen än så länge bara på ett idéstadie, då filmen inte är helt finanseriad. Man har nämligen valt att använda Indiegogo för en så kallad gräsrotsfinansiering av projektet. Genom att erbjuda fans förhandstittar, t-shirts, cameos, DVD:er, Blurays och till och med ett sprillans nytt NES-spel baserat på titeln hoppas man dock kunna skramla ihop nog med pengar för att förverkliga drömmen. Även om målet inte nås lovar man ändå att pengarna komma att användas till projektet och att resten av budgeten kommer att säkras på annat vis.

Vi på Frombeyond.se brukar inte ta upp indieprojekt allt för ofta, men då Megafoot ämnar använda pengarna de samlar in till att faktiskt bygga en animatronisk Megafoot, och rent av tackat nej till generösa erbjudanden av filmbolag för att de velat använda datorgrafik istället, så har projektet vunnit redaktionens respekt. Och, om sanningen ska fram så är tanken på en cyborgbigfoot något så fantastiskt galen att vi inte kan vara annat än nyfikna på projektet.

Låter projektet intressant och du vill veta mer, så finns all information tillgänglig på länken här nedan.

https://www.indiegogo.com/projects/project-megafoot

– – –
FromBeyond-redaktionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *