Meny Stäng

Handmålade filmaffischer från Västafrika gör succé!

För snart ett år sedan så sprang jag på ett gäng, som jag trodde, handmålade nigerianska filmaffischer. I efterhand har det visat sig att affischerna snarare kom från Ghana, men det har naturligtvis inte gjort dem mindre intressanta. Givetvis är det inte bara vi på FromBeyond som fattat tycke för dessa karismatiska och färgstarka adaptioner. Även i USA har affischerna blivit en ”snackis”, och det alternativa konstgalleriet Mondo har under april 2015 ställt ut flera  nyproducerade kreationer under samlingsnamnet Mondo Ghana. Gör dig själv en tjänst och slå ett öga på dessa mästerverk!

Ett urval av bilder från utställningen Mondo Ghana

(klicka på bilderna för att göra dem större)

Är du sugen på att äga av en av dessa smakfulla skapelser så besöker du helt en helt Mondos hemsida. På denna hemsida får du även mer information om de specifika artisterna bakom mästerverken.
Målningarna går förövrigt lös på runt 1,200.000 dollar så det är bara att knalla till banken. Utställningen sägs också blivit en rejäl succé för Mondo. Men vem hade egentligen förväntat sig något annat?

Ytterligare spaktulära handmålade filmaffischer från Västafrika

Här får ni lite fler filmaffischer från i huvudsak Västafrika. Min personliga favorit är nog Cuju – The Killer Dog eller möjligtvis den tydligt Maniac-inspirerade Hostel-affischen.

— — —

Kristoffer Pettersson; FromBeyond

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *