Meny Stäng

Frombeyond avslöjar schemat för Stockholm H.P Lovecraft Festival III

Det börjar dra ihop sig för hösten stora skräckevent i den svenska huvudstaden! Elverket, Bio Rio, The H.P. Lovecraft Historical Society, Hög av Serier, Klubb Super 8, Rönnells Stockholm LOvecraft Festival IIIAntikvariat, Serieteket, SF Bokhandeln och Thank You Satan har slagit sina oheliga huvuden ihop för att tillsammans presentera den tredje upplagan av den kritikerrosade Lovecraftfestivalen!

Stockholm H.P Lovecraft Festival III går av stapeln redan den tredje oktober, och Frombeyond har lagt vantarna på det ytterst fullspäckade schemat!

3e Oktober
Den svenska skräckmusikalen Necromonicon sätts upp på Elverket, med framträdanden under hela september.
För biljetter till evenemanget, följ länken nedan
http://tinyurl.com/k47gvz8

5e Oktober
Klockan 21 är det dags för ett premiärparty på Elverket, komplett med bar och härlig Lovecraftinspirerad musik. Festen är inte enbart till för att fira musikalens första uppsättningar, utan fungerar även som den officiella starten på Stockholms tredje Lovecraftfestival!

7e Oktober
Varför inte början veckan med lite skräckinjagande konst? Peter Bergting och Joe R. Lansdale har satt upp en miniutställning med konst från deras grafiska novell The Dunwhich Horror. Utställningen startar klockan 16, och finns inne på Serieteket vid Sergelstorg.

10e Oktober
Kura ihop dig i biosalongsmörkret och förbered dig för lite äkta kultrskräck! På Barbro (Bio Rios fjärde salong) på Hornstulls strand 13, är det nämligen dags för något av en double feature. Man kommer att visa The Curse of the Crimson Altar (1968) och The Dunwich Horror (1970) under kvällens gång, och publiken kan vänta sig såväl kalla kårar som klassiska skräckstjärnor. Med skådespelare som Barbara Steele, Boris Karloff och Christopher Lee vet man att man är i goda händer. Det hela sätter igång 18.30.
För biljetter, följ länken nedan
http://www.biorio.se/

11e Oktober
Stefan Sauk, en av Sveriges kanske mest folkkära skådespelare läser högt ur en av Lovecrafts mest älskade noveller. Från klockan 18.30 till 20.30 kan publiken drömma sig bort till konstiga vinklar, gamla haggor och vansinnets matematik i ”Drömmarna i Häxhuset” tillsammans med herr Sauk. Högläsningen sker på Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32 i Stockholm.

Biljetter är ännu inte släppta, men håll koll på http://www.ronnells.se/ för kommande information.

12e Oktober
Har du någonsin funderat på just hur galen du egentligen är? Nu har du chansen att ta reda på det, då Scifibokhandeln än en gång har bjudit in gänget från Arkhams sanatorium. Från klockan 13 till 17 finns det möjlighet att få sitt sinnes allra mörkaste hörn undersökta. Det bjuds dessutom på en intervju med Rikard Lekander, som regisserar den aktuella skräckmusikalen Necromicon!

Lite senare under kvällen, från 17 till 21, är det dags för den exklusiva världspremiären av ”DREAMS IN THE WITCH HOUSE – A Lovecraftian Rock Opera”. Vi på Frombeyond har följt projektet med stort intresse, och nu är det alltså dags för stort releaseparty på KGB-baren på Malmskillnadsgatan 45. Rockoperan ståtar med rockstjärnor som Johan Kolberg från Therion, Douglas Blair Lucek från W.A.S.P. Biljetter har ännu inte släppts, men håll ett öga på  http://www.kgb.nu för mer information framöver.

Ett hett tips är dessutom att besöka http://witchhouserocks.com/ för smakprov på musiken!

13 oktober
Klockan 11 är det dags för filmbrunch på Bio Rio, på Hornstulls strand 3. Vilka filmer det blir är ännu lite småheligt, men utlovas så väl gamla som nya Lovecraftklassiker!
Biljetter är ännu inte släppta, men håll ett öga på http://www.biorio.se/ för mer information framöver.

Efter en stadig brunch skulle det väl sitta bra med lite shopping? Vilken tur då att ett av söndagens stora event är Bazaar of the Bizarre! På Serietiket/Biblioteket Film & Musik vid Sergels torg kommer det att finnas varor från Edda Publishing, The Howard Philips Lovecraft Historical Society, Hög av Serier, Malört Förlag, Svenska ljud classica, Vertigo Förlag med flera. Det hela drar igång klockan 14.

Blev du kanske frälst i Mike Dalagers rockoperaprojekt under lördagen? Varför då inte passa på att få din skiva signerad? Douglas Blair Lucek från W.A.S.P., Johan Kolberg från Therion, Alaine Kashian från Broadways CATS och svenska metalartisten Chris Laney kommer alla att finnas på plats på Serietiket/Biblioteket Film & Musik mellan 15.00 och 17.00

För ytterligare information, besök festivalens hemsida på http://www.shplf.se/

Frombeyond kommer att ha utsända skribenter på plats under ett antal av festivalens event, och vi hoppas på att även se många av våra läsare där!

— — —

Johan Axell; Frombeyond-redaktör

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *