Meny Stäng

De två första filmerna till Alingsås Kultfilmsfestival 2013 är klara

Den 14 september är det dags för kultfilmsfestival på biografen Palladium i Alingsås. FromBeyond har tidigare varit på plats i flera år och rapporterat från Den Magiska Biodagen, där det under en dag (2012 var festivalen två dagar) visats skräckfilm på bio, gammal som ny. Festivalen har ökat i storlek med åren och med det har publiken vuxit och letat sig fram till fler än de som besökte festivalen i sitt tidiga skede. Kultfilmsfestivalen som hålls den 14 september är ämnad att inrikta sig på äldre genrefilm, vilket också märks i valet av de två första filmer man nu presenterat.

Först ut är slasherpärlan Slaughter High (1986) med bland andra Caroline Munro, en film som kom i efterdyningarna av slasherfilmens gyllene ålder, men som håller minst lika hög klass som det bättre i subgenren gör. Ett gäng samlas för en klassåterträff tio år efter de slutat skolan, men det visar sig att ett gammalt spratt de spelade på en stackare kommer att få allvarliga konsekvenser. Dödliga konsekvenser. Den må inte vinna många poäng på originalitet, och skådisarna är definitivt för gamla för att lura oss att de ska vara i tjugoårsåldern, men underhållningsmässigt är Slaughter High ett riktigt guldkorn som bör falla den som diggar slasherfilm helt i smaken. Film nummer två är ingen mindre än Lucio Fulci’s kanske mest omtyckta och hyllade undergångszombieklassiker The Beyond (1981), där en kvinna (Catriona MacColl) ärver ett hotell, som visar sig vara byggt på en av helvetets sju portar. Saker och ting börjar gå väldigt snett väldigt snabbt och Fulci bygger upp en svarttonad vision av en värld på väg mot helvetet. Inte min personliga Fulci-favorit, men helt klart en film som kommer att bli en upplevelse i sig att se på bioduk.

Vi hoppas se så många av er läsare som möjligt på denna tillställning, oavsett om ni bara åker dit för att utöka filmsamlingen eller för att njuta av hederlig film i en biosalong. Vi återkommer med mer nyheter kring detta.

– – –

David Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *