Meny Stäng

Trollromanen ”Stallo” blir nu film!

Stefan Spjuts spänningsroman Stallo ska nu, enligt Dagens Nyheter, bli film.

StalloFör regin står Mikael Marcimain, regissören bokom bland annat de hyllade tv-serierna Lasermannen ochUpp till kamp men inte minst – årets stora svenska filmsnackis – Call girl.

Några uppgifter om filmens rollsättning finns inte än, men det rör sig om en internationell satsning och inspelningen kommer dra igång under 2014-2015.

Stefan Spjut har tidigare arbetat som litteraturkritiker på Svenska Dagbladet och kulturredaktör på Norrbottens-Kuriren. 2008 kom debutromanen Fiskarens garn.

Romanen Stallo är en historia om troll i Norrland. Ett barn försvinner. Omständigheterna är så mystiska att huvudpersonen Susso Myrén misstänker att det är något annat än en människa som ligger bakom bortförandet.

  • Läs Frombeyonds recension av Stefan Spjuts Stallo här.

— — —
Kristoffer Pettersson; FromBeyond-redaktör

2 Comments

  1. frombeyond

    Ja du Ann-Eli, det är en bra fråga. Den info som finns är att ”Stallo” är tilltänkt för en filmatisering med inspelning 2014-2015, mer info än så verkar dessvärre inte ha läckt i nuläget. Kollar man exempelvis på Mikael Marcimain på IMDB så står det heller inte än något om ”Stallo”, men nu när han är klar med ”Gentlemen” så får vi väl hoppas att hans nästa film blir just Stefan Spjuts roman. Om han fortfarande är kopplad till projektet vill säga.
    Har dock svårt att vi kommer få så ”Stallo” på svenska biografer före tidigast 2017. Eftersom ”Cirkeln” verkar ha gått riktigt bra så är det nog ändå en chans att det kommer rinna ner mer pengar till denna typ av filmatiseringar i framtiden. Så vi får väl hålla tummarna och försöka hålla ut så länge 🙂

    //Krsitoffer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *