Meny Stäng

Soul Media släpper flera spännande retro-actiontitlar på Blu-ray

Den danska distributören Soul Media har som bekant legat i hetluften under slutet av 2012. Anledningen är deras släpp av outlaw-bikerboxen Hells Angels Scandinavia – The True Story, en box där de ökända motorcykelentusiasterna provocerande nog ger sin egen bild av klubbens utveckling.

Så får man naturligtvis inte göra i dubbelmoralens högborg Sverige – ett land där man istället gärna betalar skattefifflarna ComHem för att se nya avsnittet av Sons of Anarchy än vågar möta verkligheten. Men sak samma, Soul Media fortsätter under våren 2013 att släppa riktigt intressanta retro-actiontitlar, naturligtvis också restaurerade till Blu-ray.

Filmer som sticker ut är: Death Wish 2 (1982) och Death Wish 3 (1983). Pentathlon (1994), The Octagon (1980), Wheels of Terror (1987) och inte minst No Retreat No Surrender (1985). 

Soul Media har även tidigare släppt en hel del annat spännande. Här är några titlar som vi på FromBeyond uppmärksammat och recenserat; Warlock (1989), Mannen frön öst (1972) , Red Scorpion (1988), Erövraren (1956), och Maniac Cop (1988)

Några andra relaterade titlar som åtminstone jag håller tummarna för att Soul Media ska skaka fram rättigheterna till och ge ut i HD är: Death Wish (1974) och Maniac Cop 2 (1990). Den som lever får se…

— — —

Kristoffer Pettersson; FromBeyond-redaktör

 

1 Comment

 1. frombeyond

  Känner att jag kanske behöver klargöra en detalj i detta inlägg. Jag (kristoffer) stödjer inte någon form av organiserad brottslighet och delar heller inte Hells Angeles värderingar. Men däremot månar jag om den svenska tryck- och yttrandefriheten och även om innehållet är rena fantasier så tycker det är väldigt intressant att denna box ens existerar.

  Som Leif GW Persson sa i Veckans Brott:
  Det är väl fullt legitimt att denna världsomspännande organisation får ge sin egen beskrivning. De finns i verkligheten de får ge sin syn och också i de fantasier folk lever med och nu får de berätta själva hur de ser på sig och sin verksamhet och det är mycket intressant!

  Jag reagerar även i min text mot tv-jätten ComHem som faktiskt också bedriver en grov form av brottslighet då de valt att inte betala skatt för sina mycket omfattande intäkter. Detta till trots att de faktiskt bedriver sin verksamhet inom Sveriges gränser – vilket är mycket illa. Jag skulle dock vara intresserad av att höra vad ComHem har att säga om dessa anklagelser. Jag menar – de tjänar svarta pengar på bland annat Sons of Anarchy, en serie som absolut förskönar livet kring outlawbikers och deras värderingar. Hells Angeles grundare Sonny Barger finns till och med i rollistan (får alltså lön) och det är dessutom väldigt uppenbart att det är ”Änglarna” som står som förebild till serien. Resten av matematiken får ni klara själva…

  Hur som helst, FromBeyond är en plats för samtal om genrefilm och i grund och botten var det fel av mig att föra denna diskussion på tal. Förmodligen beror min starka reaktion det på att jag växte upp på 80- och tidiga 90-talet, en tid då den svenska filmcensuren klippte sönder eller förbjöd en stor del av de filmer som jag var intresserad av att se. Denna behandlig av mig som konsument och tänkande människa har gjort att jag fått en väldigt stark avsmak för när staten behandlar mig som en idiot som inte förstår bättre. Oavsett om det gäller propaganda för en kriminell organisation med tokiga värderingar så vill jag gärna avgöra sådant på egen hand. Det är nämligen väldigt farligt att börja tumma på den svenska tryck- och yttrandefriheten. Övertro på statliga rekommendationer är dessutom extremt farligt i våra tider då den undersökande journalismen knappt finns kvar längre…


  Kristoffer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *