Meny Stäng

Shameless släpper ”Four Flies on Grey Velvet” på blu-ray!

Brittiska bolaget Shameless kommer i december att ge ut Dario Argento’s giallo Four Flies on Grey Velvet (1972), för första gången på blu-ray. Tidigare har det funnits en amerikansk dvd som fått utstå mycket kritik på grund av dess undermåliga kvalitet. Därför är denna nyhet extra glädjande. Enligt Cult Labs så kommer filmen att vara ”remastered in HD from the original negative by the original lab”, vilket betyder att vi troligen kan vänta oss den utgåva filmen förtjänar.

I Four Flies on Grey Velvet blir en trummis, Roberto, attackerad och dödar sin överfallare i självförsvar. Detta blir fotograferat av någon, som sedan börjar skicka foto till Roberto. De människor i hans närhet som kommer nära sanningen blir mystiskt mördade, och Roberto får det hett om öronen när han måste hitta den som dödar människorna och den som fotograferade honom.

Den 5e december blir en dag att kryssa för i kalendern, och det är bara att tacka Shameless för att de gör detta. Förhoppningsvis blir utgåvan precis vad de lovat, och Argento-fans världen över kan äntligen åtnjuta denna mästerliga giallo precis som var tanken från början. Shameless har tidigare släppt en hel del intressanta utgåvor med genomgående bra kvalitet, så det är nog ingen dröm att vi får se Four Flies on Grey Velvet på en finfin blu-ray i december.

– – –

David Larsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *