Meny Stäng

Program och information för Den Stora Filmdagen 2011

Den 24 september är det dags för den andra omgången av Den Stora Filmdagen i Alingsås. Då förvandlas biografen Palladium till en mötesplats för att handla, köpa och byta film, där kult- och genrefilm får störst och mest utrymme. Förutom att erbjuda försäljning av film på plats, kommer man även visa tre filmer på bioduk, och temat i år är rakt igenom italienskt, vilket bör få många läsare av From Beyond att le brett.

Först ut av dessa filmer är spaghettiwesternrullen Karate, Fists and Beans (1973), som när den hade biopremiär i Sverige visades kraftigt nedklippt. Nu är det istället den oklippta danska 35 millimeters-rullen som kommer att visas, vilket blir en unik möjlighet då detta inte lär hända i Sverige igen. Den andra filmen är thrillern Hitch-Hike (1977), där bland annat Franco Nero och David Hess medverkar. Den tredje och sista filmen är giallon tillika mästerverket The Strange Vice of Mrs. Wardh (1971), regisserad av genreexperten Sergio Martino och med skönheterna Edwige Fenech och George Hilton i huvudrollerna, samt ett helt makalöst soundtrack.

Den 24 september är det alltså dags för en dag späckad med film i Alingsås, From Beyond kommer att rapportera från detta framöver! För den nyfikne finns det en hemsida för evenemanget; http://denmagiskabiodagen.se/ .

– – –

David Larsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *