Meny Stäng

Ny bakom kulisserna-serie – In the Eye of ZombiU

Med bara några månader kvar till release gör Ubisoft allt de kan för att trumma upp intresset för det nya revolutionerande skräckspelet ZombiU. Senast ut i raden av videoklipp och marknadsföringsknep menade att få gemene skräckfantast att salivera är In The Eye of ZombiU, en månatlig titt bakom kulisserna. Säga vad man vill om hypandet av spel, men Ubisoft vet verkligen hur man ska charma sin publik, då det nya klippet bjuder på tonvis av ny information och nya bilder från spelet.

Medan spelet fortfarande känns och spelar som en third person shooter verkar Ubisoft nu lägga fokusen på just hur stor roll överlevnad kommer att ha i spelet. Rusar du bara in i ett rum fyllt av fiender som i Halo eller Modern Warfare dröjer det inte länge innan du blir någon zombies mellanmål. Men medan vapen allena som bäst kan sakta ner zombiehorden, så kan din WiiU-dosa bli en riktig livlina! Genom att bland annat fungera som en radar så kan den kanske vara skillnaden på liv och död på Londons bloddränkta gator.
Medan de flesta av oss kanske blev något skeptiska när vi under spelets första trailer såg WiiU-dosan användas för så kallad ”door hacking”, ger ”In the Eye of ZombiU” faktiskt lite hopp inför denna gimmick. Det verkar finnas en rad av olika lås på stadens dörrar, som alla har ett distinkt minispel som måste klaras av. Den största behållningen med detta ligger förstås i att du fortfarande ser din karaktär på TV:n, vilket kan leda till en hel del adrenalinpumpande ögonblick när zombierna börjat få upp vittringen. ZombiU pausas nämligen inte när du försöker lösa pussel eller ens när du öppnar ditt inventarium. Vill du granska dina förnödenheter eller stillsamt planera vägen till ett nytt mål är det med andra ord bäst att du gör det så långt bort från de vandrande kadavren du bara kan!

En annan nyhet är din karaktärs förmåga att utforska byggnaders ventilationssystem. Medan detta öppnar upp för en hel del genvägar mellan olika rum och våningar ett zombiefyllt hus, så kan det även innebära en minst sagt klaustrofobisk död om zombierna skulle hitta dig där inne. Med gator, hustak, kloaker och nu ventilationssystem att ta sig fram genom verkar ZombiU öppna upp för en hel del alternativ, något som känns rätt unik i den annars så stagnerade genren.

Vad tror ni läsare? Kommer ZombiU leva upp till hypen, eller kommer spelet bli ytterligare ett skräckspel i mängden?
Vi på redaktionen har svårt att inte vara åtminstone försiktigt optimistiska efter allt vi fått se på sistone!

— — —

Johan Axell; Frombeyond-redaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *