Meny Stäng

”Motorsågsmassakern” får 3D-uppföljare!

Hur ser framtiden ut för skräckfilmsgenren nu när tortyrskräcken verkat ha tappat fotfästet? Jo, i sann genrefilmsanda så blickar man bakåt och blåser man liv i tidigare fungerande lukrativa koncept. Vi kan med andra ord vänta oss en hel hög med remakes, prequels, sequels och allt vad man kan kalla det! Att valet gjorts att åter att blåsa liv i Hillbilly-skräckens motorsågsbestyckade konung kommer naturligtvis inte därför direkt som någon chock.

Texas Chainsaw Massacre 3D kommer fungera som en direkt  uppföljare till Tobe Hoppers numera klassiska, och i Sverige fortfarande ganska ökända, lågbudgetsuccé Motorsågsmassakern från 1974. Denna gång utspelar sig handlingen kring unga Heather (Alexandra Daddario) som roligt nog ärver den gamla kannibalfarmen med möblemang, Leatherface och hela baletten. Förutom Daddario så kommer vi även kunna båskåda Bill Moseley, Marilyn Burns och Tray Songz i filmen. För regi står John Luessenhop, en kille som tidigare gjort gjort street-tuffa Hiest-rullen Takers (2010) och Master P-fängelsefilmen Lockdown (2000). Valet av regissör, samt att den afroamerikanska artisten Tray Songz finns med i rollistan, insinuerar naturligtvis att det denna gång fiskas efter en något mer ”urban” populärkulturell målgrupp. Hur detta kommer att se ut och fungera återstår naturligtvis att se, men visst kan det bli klart underhållande att få  återse det gamla läderansiktet igen.

Texas Chainsaw Massacre 3D kommer ha amerikansk biopremiär den fjärde januari 2013 och som titeln antyder så kommer filmen erbjudas i 3D-format. Hur, och om, filmen kommer biovisas i Sverige verkar dock vara för tidigt att säga. Detta är förövrigt den sjunde motorsågsmassakern i ordningen.

 Edit: SF hörde av sig och berättade att det inte finns några planer på att biovisa Texas Chainsaw Massacre 3D i Sverige.

— — —

Kristoffer Pettersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *