Meny Stäng

Matt Reeves regisserar ”The Passage”

Regissören Matt Reeves har hittills haft en lyckad karriär i Hollywood, där han först gjorde monsterfilmen Cloverfield (2008), och nu senast Let Me In (2010), som är den amerikanska versionen av det svenska succéskräckdramat Låt Den Rätte Komma In (2008). Reeves fortsätter nu på vampyrstigen och ska göra en filmatisering av författaren Justin Cronins roman The Passage.

I The Passage bryter ett virus ut, efter att forskare försökt tagit fram ett nytt botemedel som skulle kunna bekämpa i princip alla sjukdomar i världen. Detta virus gör de ursprungliga försökskaninerna till några slags supervampyrer, och vampyrismen sprider sig över hela USA. I boken hoppar sedan storyn fram ungefär 90 år i framtiden, och vi får följa ett gäng människor som försöker överleva i det postapokalyptiska Amerika som återstår efter att vampyrerna släckt nästan allt mänskligt liv.

Filmen ska produceras av Ridley Scott, och om allt sköts rätt så kan denna filmatisering verkligen bli något att räkna med, då boken nästan känns som att den är gjord för att filmatiseras. Matt Reeves har hittills lyckats med de filmer han gjort, och inget talar mot att han skulle lyckas igen. 2013 får vi se om han lyckas överföra den storslagna berättelsen till den vita duken.

– – –

David Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *