Meny Stäng

Julklappstips från redaktionen!

Har du precis som några av oss här på redaktionen insett att julafton bara är några dagar bort? Har du dessutom insett att du inte ens är i närheten av att ha handlat klart alla julklappar? Frukta inte, Frombeyond.se presenterar här nedan årets ultimata julklappslista med allt en skräckfantast kan behöva i vintermörkret!

För den som tycker om att släppa ut håret och headbanga lite, men samtidigt diggar högklassig skräcklitteratur…dreams
Konceptalbumet Dreams In The Witch House har äntligen börjat säljas i svenska butiker och är ett rent måste för landets skräckfantaster. Här blandar man sömlöst The Howards Phillip Lovecraft Historical Societys flärd för radiodraman med riktigt tung metal – med bland andra Doug Blair från W.A.S.P. på gitarr! Frombeyond.se gav den tidigare i höstas ett av de högsta betygen en skiva någonsin har fått på sidan, och står fortfarande fast vid att det troligen är årets mest unika metalalbum!

Finns ett köpa på SF-bokhandeln

VampireFör den som minns en tid när vampyrer var otäcka och inte glittrade…
I en av årets våldsammaste och mest obehagliga romaner tar Lee McGeorge legenden om vampyren tillbaks till sina blodisande rötter. Djupt rotad i rumänsk mytologi är Vampire ”Untitled” en av få riktigt vuxna vampyrberättelser som skrivits under senare år, och är garanterad att få även den mest inbitne skräckälskaren att få en del sting av genuint obehag.Den limiterade tryckta utgåvan är sedan länge slut, men finns fortfarande att köpa som e-bok på Amazon.

För den som gillar action…
Vad är nu detta, en söndertjatat mainstream-rulle från 2010? Nja kanske inte riktigt. Sly Stallone var nämligen inte helt nöjd med The Expendables så han bestämde sig att ta med sin film tillbaks till klippbordet. Den nu nio minuter längre versionen av filmen presenteras nu av finska Future Film i en maffig utgåva kalladThe Expendables The Expendables Extended Director’s Cut innehållande den nya klippningen på Blu-ray och hela fyra bonusskivor fullsmockade med extramaterial. Och tro mig när jag säger att detta inte enbart är ett försäljningstrick för Sly att försöka klämma ut mer pengar ur sin kassakalv. Han har nämligen gjort sitt yttersta för att forma sin film till den ultimata actionrullen för 2010-talet.

I denna nya klippning har dels nya musik lagts till, men många scener har nu från grunden klippts om och har nu ett betydligt bättre flyt. Det rör sig heller inte enbart om filmen actionscener (även om speciellt CGI-effekterna i dessa förbättrats avsevärt), även scener med exempelvis dialog har klippts och stuvats om så de nu känns mer naturliga och ger karaktärerna ett välbehövligt djup. De nio minuter som lagts till är alltså inte enbart en massa ”extra action” utan innebär till större delen mer karaktärsutveckling. Exempelvis Dolph Lundgrens karaktär Gunnar Jensens känns plötsligt inte bara som en oberäknelig lurifax, något som han utan tvekan gjorde i den tidigare klippningen.

The Expendables var en film som jag (Kristoffer) inte var speciellt imponerad av i sin originalversion, men nu faller bitarna bättre på plats. The Expendables Extended Director’s Cut är utan tvekan den ultimata utgåvan av filmen och i väntan på The Expendables 3 så är detta en mycket bra julklapp till den som föredrar sin action bombastiskt överdriven och fylld av gubb-testosteron. Finns att köpa lite här och där, bland annat på Discshop.se

För den som som saknar 80- och 90-talet…MANBORG
Manborg
är den perfekta blandningen mellan ren och skär action och ostig 90-talsestetik. Filmen känns som en gammal VHS-våffla från något bortglömt hörn i videoaffären, och bjuder på allt från nazivampyrer från helvetet till cyborger och dvärgar! Men en sanslöst usel dubbning och en budget lägre än de flesta av dagens reklamfilmer är den inget annat än det perfekta exemplet på en film som är så dålig att den är bra. Efter filmen följer dessutom en trailer för den ickeexisterande filmen BIOCOP som galant driver med filmer som Robocop och Toxic Avenger. Manborg må aldrig vinna någon Oscar, men den kommer garantera vinna mångas hjärtan med sin överdrivna och våldsamma 80-talscharm! Finns att köpa på Discshop.se

TWD2För dig som vill ha en spelupplevelse utöver det vanliga…
Telltale Games släppte nyss den hett efterlängtade uppföljaren till 2012 års kritikerrosade The Walking Dead. Hittills finns bara den första episoden (av fem) släppt, men om det är något i spelväg överhuvudtaget som du ska införskaffa är det detta spel. Likt föregångaren försätter dig spelet i ett tillstånd där du tvingas göra val som känns ända in i hjärtat. The Walking Dead får en att känna saker som inget annat spel gör, och till skillnad från den svajiga TV-serien med samma namn är det här en zombieapokalyps att verkligen minnas och där känslan av hopplöshet finns ständigt närvarande som en elak påminnelse.

För dig som vill att julen inte bara ska vara mysig…NOS4A2_cover
I Joe Hills fantastiska NOS4A2 åker den vampyraktige Charlie Manx runt i sin gamla bil och plockar hem barn till Christmasland, en plats som till titeln kanske låter som världens härligaste, men som förvandlar barnen till själlösa monster. En roman som vittnar om att Hill är minst lika bra som sin far Stephen King och som ger oss den bästa litterära skräckskurken på väldigt länge. Så glöm glöggen, glöm pepparkakorna och familjemyset och dyk istället in i den värld som NOS4A2 utgör, så lär du få ett par sömnlösa timmar.

– – –

Frombeyond-redaktionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *