Meny Stäng

Dolph Lundgren är framtiden!!!

Sveriges egen actionstjärna Dolph Lundgren har på senaste tiden haft ett rejält uppsving i karriären. Inte för att han tidigare gått direkt på knäna, hans ofta egenregisserade ”direkt till video-actionfilmer” har med sannolikt även de klingat till ordentligt i Dolphans kassa. Men efter att ha gjort stor mainstream-comeback i Sylvester Stallones The Expendables (2010) så är den blonda bjässen helt klart på tapeten igen. Men vilka releaser ligger då på framtiden?

Dels kommer Dolph reprisera sin roll som Gunnar Jensen i The Expendables 2 (2012), en film där även den gamla sparringpartnern Jean Claude Van Damme är planerad att dyka upp som elaking. En ny Universal Soldier, denna gång med undertiteln A New Dimension lär även göras under 2012. Jag misstänker att Lundgren och Van Damme kommer att ryka ihop rejält även i denna tappning.

Förövrigt kommer det gamla musikvideoproffset Jonas åkerlund regissera Lundgren i en film vid namn Small Apartments, men även Uwe Boll vill ha sin del av Dolph-kakan. I In the Name of the King 2 har Jason Stathams karaktär från första filmen ynglat av sig och resultatet blev uppenbarligen en blond svensk med betydligt lägre hårfäste. Men inte nog med det.  Regissören William Kaufman som nyligen gav oss den tokslipade actionpärlan Sinners & Saints (2010) kommer även han ha ett samarbete med den svenske 53-åringen. Filmen har i nuläget arbetstiteln One in the Chamber och även Cuba Gooding jr kommer att finnas med i filmen. Actionframtiden heter med andra ord Dolph Lundgren.

— — —

Kristoffer Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *