Meny Stäng

Chuck Norris i The Expendables 2?

 Efter Sly Stallones kommersiellt framgångsrika The Expendables så riktas profitsugna producentögon uppenbarligen bakåt i tiden. Både gamla actionstjärnor och manus dammas av och plötsligt är de hårdhudade machomännen tillbaka i rampljuset. Nyinspelningen av Michael Winners gamla Charles Bronson film The Mechanic (1972), med Jason Statham i huvudrollen, har exempelvis alldeles nyss nått svensk hyr och köpvideo. Och visst var det en hyfsat hård remake även om Statham i mina ögon inte direkt kan mäta sig med Mr. Stoneface-Bronson. Statham kommer även snart att dyka upp i The Killer Elite som enligt upphovsmännen inte ska vara en remake av Sam Peckinpahs hårda hitmanfilm från 1975. Uppenbarligen så finns det vissa likheter, exempelvis namnet, och stämningsansökningarna har redan lämnats in. Förövrigt finns även Robban De Niro och Clive Owen med i rollistan, så det är nog inget lågbudgetprojekt det handlar om.

The Expendables 2 lär heller inte bli någon billig historia, åtminstone inte i en ekonomisk bemärkelse. Inspelningen i Bulgarien rullar på för fullt och denna gång har regijobbet gått till Simon West (Con Air) som också regisserat just The Mecanic-remaken. Förövrigt kommer en hel skock namnkändisar medverka i filmen. Vad sägs om Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Mickey Rourke, Bruce Willis och Jean-Claude Van Damme. Den sistnämnde ska länge ha varit tveksam att skriva på för filmen, men efter att Stallone tjatat (och kallat Van Damme för fegis på Twitter) så sa han tillslut ja, men med restriktionen att då fick absolut inte Steven Seagal finnas med i produktionen.

Men den som trodde att denna samling alfahannar var tillräckligt trodde tydligen fel. I en intervju med det bulgariska produktionsbolaget Boyana Studios VD David Varod så kom det nyligen fram att ytterligare kändisar kommer dyka upp i filmen. Dels kommer John Travolta finnas med men även, hör och häpna – Chuck Norris. Vad den 70-årige Norris kommer spela för roll i filmen är en så länge oklart, likaså om han kommer glida i sina gamla stretchjeans och utdela rundsparkar som han gjorde i sina glansdagar. Men ifall ryktet om hans medverkan i filmen är sant så får förhoppningsvis Norris ett rejält kok stryk som tack för allt högerradikalt nonsens han hävt ur sig de senaste åren. Hur som helst kommer det onekligen bli ganska intressant att se hur megamainstream-spektaklet The Expendables 2 kommer se ut i slutändan.

Källa: novinite.com

Den översta bilden föreställer Jason Statham i The Mechanic (2011) och den undre Chuck Norris i Missing In Action (1984).

—- — —     

Kristoffer Pettersson: FromBeyond-redaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *