Meny Stäng

”Cannibal Holocaust” släpps på blu-ray

Det brittiska bolaget Shameless Screen Entertainment, som nyligen drabbades hårt när hela deras lager brann upp till följd av upploppen i England, kommer att släppa den vida omtalade Cannibal Holocaust (1980) på blu-ray. Denna ”mother of all cannibal films” är ökänd för sitt grymma våld och skildringar av autentiska djurmord, och blev på sin tid dragen inför rätta.

Denna blu-ray-utgåva kommer innehålla en ny Director’s Edit-version som regissören Ruggero Deodato själv översett, där man tagit bort eller tonat ner våldet mot djur. Detta är dock inget helt nytt, utan förekommer även på den amerikanska dvd:n som släpptes för några år sedan, där det finns en Animal Cruelty Free-version. Deodato själv hävdar att han aldrig önskat ha med djurvåld i filmen, utan att detta var ett drag från skrupelfria producenter. Som alla säkert vet så har italienare inte alltid rent mjöl i påsen, så detta kanske man ska ta med en nypa salt, även om det verkar som att Deodato åtminstone ångrar djurvåldet.

Trots att den amerikanska dvd:n var fullspäckad med extramaterial har Shameless lyckats komma med en ny dos sådant för den som gillar det, och det gör vi ju alla. Nytt på denna blu-ray (som även släpps som 2-disc DVD) blir ett par intervjuer, samt en ny dokumentär där ett par filmkritiker samt regissör och skådisar pratar om filmen.

Även om Cannibal Holocaust kanske inte är den första film man tänker sig på blu-ray ser givetvis vi på From Beyond fram mot att få se detta mästerverk i hög upplösning. För dom som fortfarande vill ha sitt djurvåld kommer även originalversionen av filmen att finnas tillgänglig. Datumet är satt till den 26:e september, och eftersom det är ett brittiskt bolag som ligger bakom släppet kan vi européer utan regionsfri blu-ray-spelare andas ut, då det alltså blir en för oss regionvänlig utgåva.

– – –

David Larsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *