Meny Stäng

Bad Ass 3: Bad asses on the Bayou

Bad Asses on the bayou aka Bad ass 3: Bad Asses on the Bayou
Action/komedi, USA, 2015
Regi: Craig Moss
Skådespelare: Danny Trejo, Danny Glover, John Amos m.fl.
Distributör: Paramount
Läng: 81 min
På svensk DVD från 15-07-13


1I dagens samhälle så är det lite så att man har slut på ideer. Ta en titt i filmutbudet så ser ni bara filmversioner av serietidningar, remakes av filmer som inte behöver få en remake eller reboots av franchises (den hatar jag nog mest av alla). Visst, det behöver inte automatiskt bli skräp men sen har vi ju Fantasiska fyran-filmerna. Det är därför som det inte känns speciellt konstigt att ett youtubeklipp där en gammal gubbe spöar skiten ur några busar på en buss också blev film.

Det här är till och med den tredje delen i en serie med filmer där Danny Trejo och Danny Glover spelar gamla gubbar vars rättspatos är lite högre än de flesta andra. Jag ska erkänna att jag inte sett någon av de tidigare filmerna, jag visste inte ens om att de existerade förrän jag gjorde lite research på internet efter att ha sett den här men man behöver absolut inte ha sett dem för att uppskatta Bad Asses on the Bayou. Sen om det egentligen är en speciellt bra film är väl öppet för diskussion.

Efter händelserna i förra filmen (gubbarna letade rätt på mördaren till en av deras vänner. Jag googlade.) så blir de inbjudna till  i Louisiana där en av deras kvinnliga vänner ska gifta sig i ett rejält bröllop. Men innan festen hinner börja så blir hon kidnappad och efter att polisen visat noll intresse i att leta efter bevis (Tada! Konspiration.) så beslutar de sig för att rädda henne på eget bevåg. Detta resulterar i besök på strippklubb (så att man kan få in lite naket), kraschlandande flygplan (så att man kan använda sig av stock footage från Air America, ni vet den gamla rullen med Mel Gibson och Robert Downey Jr) och en hel del jönsande runt i gamla fabrikslokaler (billiga inspelningsplatser).

Danny Trejo och Danny Glovers två gubbhårdingar hamnar åter i trubbel.
Danny Trejo och Danny Glovers två gubbhårdingar hamnar åter i trubbel.

Det finns inget som överraskar i handlingen överhuvudtaget, det här är extremt mycket dussinaction och inget av det är speciellt bra utfört. Om sanningen ska fram så känns Bad Ass 3: Bad asses on the Bayou väldigt mycket tv-film, ni vet en sån där mysfånig rulle som brukar gå på Trean på söndagseftermiddagarna, och det enda som avslöjar att det inte är det är scenen på strippklubben och en relativt blodig actionscen mot slutet av filmen där det skjuts rätt friskt i pannan på skurkar. Inte mycket hjärnaktivitet behövs alltså för att se filmen, så med extremt låga förväntningar kanske detta kan bli en helt ok filmkväll.

Sen måste jag ju säga att det är relativt roligt att se Danny Trejo i en sån här löjligt sympatisk roll. Danny Glover gör bättre ifrån sig än väntat med tanke på de rollerna han gjort de senaste åren där han mer eller mindre bara filmats framför en kamera hemma i sitt eget hus och klippts in i ett scenario, lite som John Carradine gjorde mot slutet av sin karriär. Ett annat trevligt bekant ansikte som dyker upp är John Amos, en ståtlig mörkhyad man som spelat karaktärer med rejäl pondus i många år, t ex Die Hard 2 och Rötter.

Nej, inte mycket till film här men jag förväntade väl mig inte heller det så betyget för det här spektaklet blir en stark fyra. Öka till en femma om du är Danny Trejo fantast för det är verkligen hans film.

Betyg: 4 av 10


Joachim Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *